Støvsuger Test – De bedste støvsugere

Vil du ikke også gerne have det reneste hjem? Det er måske på tide til, at få den gamle støvsuger skiftet ud med en ny, smartere og mere effektiv støvsuger? Der er mange ting at tage stilling til, når man skal købe en ny støvsuger, for det handler jo ikke kun om sugeevnen når man skal købe støvsuger i dag. Der er mange andre ting, som man skal tage stilling til når man skal købe støvsuger. Såsom bl.a. ledningslængden, funktioner, brugervenlighed, støjniveau og lignende parametre. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal kigge efter når du skal købe ny støvsuger. Så vil vi anbefale dig til, at kigge med i nedenstående støvsuger test. Vi har også lavet en guide herunder, hvor du kan se de forskellige ting, som du skal kigge efter når der skal købe støvsuger.

I vores støvsuger test vil vi gennemgå de bedste støvsugere som vi mener er på markedet for øjeblikket. Vi har i alt testet 6 forskellige støvsuger fra diverse støvsuger mærker. Dog har vi kun valgt, at tage i alt 4 støvsugere med da vi mener dette er de bedste modeller. Nogle af de mærker vi har testet er blandt andet Electrolux, Siemens og AEG. Testvinderen som vi har fundet frem til i vores støvsuger test er Electrolux ZUOQUATTRO. Der er flere årsager til vi har valgt denne støvsuger, som den bedste støvsuger af vores test. Læs mere om testvinderen og de andre støvsugere herunder. Se mere om test af støvsugere i dette indlæg.

Electrolux ZUOQUATTRO støvsuger

Vi har fundet frem til testvinderen af vores støvsuger test, som vi har valgt skulle være denne model fra Electrolux. Der er flere årsager til at vi har valgt at det skulle være Electrolux ZUOQATTRO, som blev bedst i test. Hvis man ser på den samlede præstation så får du klart mest for pengene i denne støvsuger. Det er en støvsuger til 2.774 kroner, men det er til gengæld også en kraftfuld støvsuger, som tager alt støv og skidt på sin vej. Electrolux ZUOQATTRO har også en særdeles stor aktionsradius på i alt 12 meter. Så kan du altså nå rundt i hele huset, uden at skulle skifte stikkontakt til støvsugeren hele tiden. Det kan være meget rart, hvis i har et stort hus der skal støvsuges, at der er en stor aktionsradius. Electrolux ZUOQATTRO er desuden også verdens første AAAA støvsuger. Dvs. at den er energimærket 4xA, som er det bedste man overhovedet kan få til en støvsuger. Og der er ingen andre støvsugere, som før har fået 4xA energimærkning. Derfor er der ingen tvivl om at dette er den bedste støvsuger du kan købe overhovedet.

Om produktet

Eftersom Electrolux ZUOQATTRO er AAAA mærket så betyder det også, at den kan klare støvsugning til punkt og prikke på alle slags gulve. Uanset om du har hårde gulve, gulvtæpper eller trægulv hjemme ved dig, så er det ikke noget Electrolux ZUOQATTRO støvsugeren ikke kan klare. Når du køber denne støvsuger fra Electrolux får du også det mest ergonomiske greb. Electrolux ZUOQATTRO har nemlig et unikt AeroPro ergonomisk slangehåndtag med tilhørende fjernbetjening. Electrolux ZUOQATTRO har også et vaskbart allergi plus filter, som kan være en fordel, hvis du er allergiker. Så får du nemlig alt det mindste støv ud af støvsugeren og så er du sikker på, at der altid bliver helt rent hjemme ved dig.

En af fordele ved Electrolux ZUOQATTRO er også at den er særdeles støjsvag. Den har kun et lydniveau på 84 dB, hvilket er et af de laveste du kan finde til en støvsuger. Så kan du sagtens støvsuge selv om aftenen, eller hvis familien sidder og ser tv eller lignende, uden at skulle forstyrre. Hvis du vil købe den absolut bedste støvsuger – så er der ingen tvivl om at du skal vælge denne model fra Electrolux. Du kan læse meget mere om Electrolux ZUOQATTRO på forhandlerens hjemmeside lige herunder.

Produktdetaljer

 • Testvinder af vores støvsuger test
 • Sugeeffekt på 700 W
 • HEPA filter
 • Lavt støjniveau
 • A+ energieffektiv

Siemens VSZ4G340 støvsuger Z4.0

Siemens VSZ4G340 blev den 2 bedste støvsuger i vores test. Den er noget lavere prissat end testvinderen og kan til dels stadig mange af de ting, som ovenstående støvsuger også kan. Siemens VSZ4G340 har et lydniveau på 74 dB. Siemens VSZ4G340 er udstyret med ULPA allergifilter, og bliver derfor anbefalet til allergikerer. 

Siemens VSZ4G340 har en aktionsradius på 10 meter, som er en fordel at have, hvis man har et stort hus der skal støvsuges. Siemens VSZ4G340 har et mundstykke med lavt lydniveau SilentClean Premium – for ekstra grundig rengøring. Derudover så er der et mundstykke for hårde gulve, der er specielt udviklet til at støvsuge fliser eller parkeret med sprækker og revner. Der medfølger også fuge- og møbelmundstykke.

Om produktet

Udover ovenstående så har Siemens VSZ4G340 ny innovativ highPower-motor som gør støvoptaget mere effektivt ved lavere energiforbrug. Med powerSecure System, har du stadig en bedre ydelse, selv når posen bliver fyldt. Så kan du regne med at du får optimal sugeevne helt indtil posen er fuld og skal skiftes ud. På Siemens VSZ4G340 finder du også en funktion, der indikerer, hvornår du skal udskifte støvsugerposen.

Så hvis du vil have en god støvsuger der kan klare arbejdet til punkt og prikke – så skal du vælge Siemens VSZ4G340 Den koster kun 1.069 kroner hos Wupti.com.

Produktdetaljer

 • Højydelse teknologi for et udemærket rengøringsresultat og lavt energiforbrug
 • ULPA allergifilter: Anbefalet til allergikere.
 • Aktionsradius på 10 meter
 • Parketmundstykke

AEG VX3-1-EB-P støvsuger

Hvis du vil have en billig men samtidigt god støvsuger, så bør du helt sikkert tage et kig på denne støvsuger fra AEG. AEG VX3-1-EB-P er nemlig en støvsuger med en god sugeevne, der sagtens kan klare det rengøringsarbejde den skal hjemme hos dig. Uanset hvilken type gulve du har på, om det er gulvtæppe, klinker eller trægulv. Så kan du være sikker på at det bliver helt rent uden en masse besvær.
AEG VX3-1-EB-P er den billigste støvsuger vi har med i vores test og på trods af det er det stadig en fornuftig støvsuger til prisen. AEGVX3-1-EB-P har en effekt på 700 W, hvilket er nok til at klare forskellige gulvtyper. Dog er der en ulempe ved at der er en så høj motoreffekt i denne støvsuger. Bl.a. så giver det en masse lyd og derfor har denne støvsuger et støjniveau på omkring 80 dB. Det er ikke fordi den larmer særlig meget, men det er samtidigt heller ikke en støjsvag støvsuger med det støjniveau.

AEG VX3-1-EB-P er udstyret med et teleskoprør, som naturligvis medfølger når du køber denne støvsuger. Og det er blandt andet pga. teleskoprøret at denne støvsuger fungerer godt på alle gulvtyper. AEG VX3-1-EB-P har en aktionsradius på 10 meter. Ledningslængden burde ikke blive noget problem for dig, uanset om du har et stort hus eller ej, da 10 meter længe er nok til selv støvsugning af store rum. Så hvis du vil have en rigtig fornuftig støvsuger til en god pris, så burde du helt klart overveje at købe AEG VX3-1-EB-P. Den kan købes hos Wupti.com for kun 499 kroner, som er den absolut bedste pris vi har fundet.

Produktdetaljer

 • Motoreffekt på 700 W
 • Suger optimalt til hårde gulve
 • Super god pris på kun 499 kr
 • Udstyret med teleskoprør

Støvsuger guide – Køb den rigtige støvsuger

Det kan være svært at tage stilling til, hvilken støvsuger man skal gå efter når der skal købes ny støvsuger. Der er mange forskellige faktorer at kigge efter, og hvad er egentlig vigtigst at se efter, i en støvsuger der er af høj kvalitet. Hvis du gerne vil være sikker på, at vælge den helt rigtige støvsuger så vil vi anbefale dig til, at tage et kig på nedenstående støvsuger guide. Vi gennemgår blandt andet sugeevnen, støvsugerens pris, ledningslængden og ikke mindst lydniveauet.

Kvalitet af støvsugning – Det absolut vigtigste parameter når du skal købe en ny støvsuger, er helt klart sugeevnen i støvsugeren. Sugeevnen er det der giver resultatet af selve støvsugningen. Jo højere sugeevnen er, jo mere støv og skidt suger din støvsuger også op. Dette er naturligvis ikke det eneste kriterie, du bør vælge støvsuger ud fra, men der er ingen tvivl om at det er det vigtigste kriterium, hvis du vil have et flot og rent hjem.

Støvsugerens pris – Inden du går på udkig efter en støvsuger, så skal du finde ud af med dig selv om, hvor mange penge du egentligt vil bruge på en støvsuger. Dit budget til en støvsuger, bør hænge sammen med, hvor stort et hus du har og hvor ofte du støvsuger dit hjem. Hvis du bruger din støvsuger tit, så skal du også regne med, at bruge lidt ekstra penge på en støvsuger af høj kvalitet. Hvis du derimod aldrig rigtig bruger din støvsuger, så bør du ikke sætte et stort budget af til en støvsuger og kan sagtens nøjes med at købe en støvsuger til under 1.000 kroner. Normalt skal du regne med at bruge omkring 1.500 til 2.000 kroner, hvis du vil have en støvsuger der er af høj kvalitet, og som holder lang tid. I vores støvsuger test kan du finde en støvsuger, uanset hvad dit budget er på.

Ledningslængde – Et andet parameter der også er væsentligt, når du skal købe støvsuger er ledningslængden. Ledningslængden har meget at gøre med, hvor mobil din støvsuger er. Det vil være en stor fordel for dig selv, at vælge en støvsuger der har ekstra ledningslængde, da det vil gøre rengøring og støvsugning meget lettere for dig.

Lydniveau – Et andet kriterium som du også skal tage med i din overvejelser, når du skal købe ny støvsuger er støjniveauet. Hvor meget larmer den støvsuger du vil købe. Det kan være nyttigt at købe en støvsuger der ikke larmer særlig meget, hvis du eksempelvis vil støvsuge på tidspunkter, hvor familien ikke er stået op endnu, eller hvis det er sent på aftenen eller lignende. I sådanne tilfælde kan det være rart, at have en støjsvag støvsuger. Langt de fleste af de forskellige støvsugere, som vi har med i vores støvsuger test, har et lavt støjniveau, hvorfor du trygt kan vælge en af de støvsugere vi har med i vores test.

Disse støvsuger mærker anbefaler vi

Når du skal ud og købe ny støvsuger, kan det være svært at tage stilling til, hvilket mærke man skal vælge. For hvor er der egentlig en forskel på de forskellige mærker, og hvad koster de forskellige støvsugere. Derfor har vi lavet en liste med de støvsuger mærker, som vi har med i vores test såvel, som de andre støvsuger mærker, vi vil anbefale dig til at kigge på. Du kan se hele listen med de bedste støvsuger mærker herunder:

 • Electrolux
 • AEG
 • Siemens
 • Bosch
 • Dyson
 • Philips
 • Nilfisk

Støvsuger forhandlere

Hvis man gerne vil være sikker på, at købe sin støvsuger et ordentligt sted. Hvor bør man så købe en støvsuger, og hvad er det egentlig for nogle ting man bør kigge efter. Herunder kan du læse en guide til de støvsuger forhandlere, som vi anbefaler dig at kigge på, når du skal købe en ny støvsuger. Hvis du vil være sikker på god service og hurtig levering, så skal du vælge en af nedenstående forhandlere.

Wupti.com – Hvis du er på udkig efter en ny støvsuger, så vil vi helt klart anbefale dig til at tage et kig på Wupti.com. Hos Wupti kan du finde alt lige fra hifi til tv udstyr og naturligvis også støvsugere. Wupti.com er en af danmarks største webshops, og derfor kan du også være sikker på god service og hurtig levering. Så snart du laver en ordre på Wupti.com, så vil du modtage din ordre allerede indenfor 1-2 hverdage. Desuden får du også gratis fragt, hvis du bestiller for over  500 kroner. På Wupti.com kan du finde støvsugere fra vidt forskellige mærker som bl.a. Elextrolux, AEG og Siemens. Støvsuger der alle er af høj kvalitet. Tag et kig på Wupti.com, hvis du skal købe ny støvsuger.

Hvis du følger ovenstående guide som vi har lavet, såvel som de råd vi kommer med. Så vil du helt sikkert finde en støvsuger, som passer til dit behov og det budget du har. Hvis du vil være sikker på at finde en god støvsuger, så skal du købe en af de modeller vi har med i ovenstående test. Det er de støvsugere vi vil anbefale dig til, at vælge når der skal købes ny støvsuger hjemme hos dig. Har du ønsker til nogle bestemte produkter eller produktkategorier, som vi gerne må teste fremover, så hører vi meget gerne fra dig.

Relaterede tests:

Se også vores robotstøvsuger test.

Kilder:

SparEnergi.dk – Gode råd om støvsugere

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.