Snerydning? Sådan gør du!

Når der falder sne udenfor, er det dit ansvar som boligejer, hvad enten du bor i Slagelse, Høng eller et helt tredje sted, at fortov og færdselsarealer ved dit hus bliver ryddet for sne. Dette gælder både for indkørsel, havegang, fortov og trapper foran huset, samt på andre eventuelle fællesarealer. Derudover har du pligt til at forebygge glat føre ved at strø grus, salt eller lignende, sådan at man ikke glider og falder, når man færdes på din grund.

Her får du nogle gode råd til, når du skal i gang med snerydning.

  • Sørg for at benytte den rigtige sneskovl. Det er vigtigt at skovlen passer til din højde, så du har mindre risiko for at få skader i forbindelse med arbejdet. Hvis du skovler frostsne, er det en god idé at vælge en skovl i krydsfiner eller plastik, men hvis det er tøvejr, er sneen tung og våd, og derfor er det bedst at bruge en mindre skovl eller mindre mængder af sne hver gang, så det ikke bliver for tungt for dig. Til tøsne er en metalskovl bedre end en plastikskovl, da metal kan tåle den øgede vægt.
  • Gør ikke sneen til gene for andre. Det er vigtigt at du ikke lægger den overskydende sne ud på vej, fortov eller lignende, da det derved kan blive et problem for trafikken, cyklende og gående. Vælg derimod et sted, der ikke er til gene for andre mennesker overhovedet.
  • Metoden afhænger af vejret. Det vil være det nemmeste at skubbe sneen frem for at bære den, hvis sneen er meget vandig og våd, da den derved er tungere. Hvis sneen er meget tung, er det derudover også vigtigt at du passer på dig selv og din skovl, for eksempel ved at tage små skovlfulde ad gangen, sådan at du sørger for ikke at overbelaste hverken din ryg eller din sneskovl.