Sådan udnytter du lysindfaldet i din bolig bedst muligt

I den mørke årstid, vi er godt på vej ind i, handler det om at få mest muligt ud af de få timers dagslys, vi får om dagen. Naturligt lys kan kurere mange ting som eksempelvis trist humør og vinterdepressioner, og det er derfor vigtigt at udnytte det mest muligt. Du får her nogle gode tips til, hvordan du kan få mest muligt gavn ud af lysindfaldet i din bolig.

 

Undgå at fylde vindueskarmene med planter og nips

Vindueskarme er ofte de steder, vi stiller lysestager og nips, da det pynter og da en vindueskarm er en indbygget hylde. Det er også her, vi ofte stiller mange planter, da de har godt af sollys for at vokse og trives. Dog er det i de fleste hjem fra vinduerne at størstedelen af lysindfaldet kommer, og dette bliver begrænset, hvis vindueskarmen er fyldt med ting. For mange planter og pyntegenstande kan skærme for lyset, så lysindfaldet i boligen bliver begrænset – pas derfor på med at overfylde vindueskarmene med genstande, men placer i stedet planter og nips på hylder, reoler og borde.

 

Invester i lette og transparente gardiner

Tænk også over, hvilken type gardiner, du har til at afskærme dine vinduer. Det kan være rart at have muligheden for at afskærme for nysgerrige blikke, og i stuen kan et gardin afhjælpe genskin fra solen i fjernsynet. I soveværelset er det måske nødvendigt med tykke og tunge mørklægningsgardiner, men i stuen og køkkenet kan lette og transparente rullegardiner eksempelvis være en løsning – på den måde afskærmer du for forbipasserende, men lader stadig noget dagslys slippe ind. Bor du i Galten, Silkeborg, Skanderborg eller Aarhus, og er du på udkig efter nye gardiner til din bolig, så du kan udnytte dagslyset bedst muligt? Så læs mere her.

Lav en kommentar