Sådan rengør du din vaskemaskine

Uanset om du bor i Nordjylland i nærheden af Randers eller på Fyn, så kan det være en god idé at rengøre og vedligeholde din vaskemaskine. Først og fremmest fordi det får maskinen til at holde længere, og for det andet så bliver tøjet renere. Rengøringen af maskinen behøver ikke at være omfattende, men der findes forskellige metoder.

Når vaskemaskinen trænger til en stor hovedrengøring

Det kan være en god idé at foretage en lille rengøring en gang hver anden måned, men en gang om året bør den også få en stor tur.

Hovedrengøringen af vaskemaskinen indebærer en opløsning lavet på Rodalon. Først rengør du maskinen ren både uden på og inden i. Derefter rengøre du sæbeskuffer og diverse gummilister. Rodalon er nemlig med til at bekæmpe og forebygge imod skimmelsvamp. Derfor bør du ikke blande det med andre basiske eller klorholdige produkter, fordi det kan frembringe klorgas.

Efter rengøringen bør du holde øje med om, der er mørke pletter på gummilisterne eller i sæbeskufferne, da det kan være tegn på skimmelsvamp. Foruden dette bør du også udskifte dele på din vaskemaskine, hvis de er nedslidte eller ødelagte.

Andre rengøringsmetoder

Hvis du til gengæld gerne vil lave en hurtig og nem rengøring af din vaskemaskine, så findes der en anden metode. Det du gør, er, at du sætter en vask over på 90-95 grader, hvor du i tromlen lægger 3-4 opvasketabs. Det virker både fedt- og sæberestopløsende. Derefter sætter du en ny vask på 90-95 grader over og denne gang med to deciliter citronsyre i sæbeskuffe. Derefter kører du endnu en vask med opvasketabs. Derved er din maskine ren og lugtfri.

Et andet godt husråd er jævnligt at bruge eddike i stedet for skyllemiddel, da eddiken er bakteriedræbende. Foruden dette kan den fjerne genstridige pletter, neutralisere ubehagelige lugte, modvirke gule pletter under armene, samt fjerne hår fra husdyr i hjemmet.