Sådan får du styr på dine gulve

Der er ikke noget værre end et hjem med grimme gulve. Selv hvis du har dyre flotte møbler, så ser det ikke pænt ud, hvis du har grimme gulve. Derfor bør du få styr på dine gulve, før du begynder at ordne alle mulige andre ting i din bolig.

Det er ikke sikkert, at du behøver nye gulve, for der er en del muligheder, når det kommer til gulve. Du kan:

  • Få monteret nye gulve.
  • Du kan reparere dine gamle gulve.
  • Du kan foretage en gulvafhøvling af trægulve.

Montering og reparation af gulve er en mulighed for, at du igen får et hjem, som ser pænt ud. Mange års brug af gulvet vil altid sætte sine præg på det. Der er ikke så meget at gøre ved det andet end at fixe det på et tidspunkt.

Inden du går i gang

Du skal tænke over, hvorfor du gerne vil have nye gulve. For det kan være, at du vil ændre din stil helt i dit hjem og så er det smart at have tænkt gulvet ind i det fra starten af. Dit gulv fylder trods alt hele dit hjem, så det har kæmpe betydning for, hvordan dit hjem kommer til at se ud.

Du skal beslutte dig for, om du skal have et nyt eller gammelt gulv og hvad farve det skal være. Hvis du har en gammel bolig, er det ofte en skam at fjerne det gamle gulv, da det er med til at give boligens dens charme. Det gælder også for de mange gamle herskabslejligheder. Her vil det være trist, hvis man fjernede det gamle pæne gulv, bare fordi det var blevet slidt. Her kan du få en tømrer til at se på det og give dig en fornuftig pris på, hvor meget det koster at få det gjort pænt igen.