Sådan får din bilens aircondition til at holde længere

Man tager det let forgivet, at der er en behagelig temperatur inde i bilens kabine, mens det enten er hundekoldt eller svimlende varmt udenfor. Det er bilens aircondition, som gør et stort stykke arbejde. Du skal derfor huske på, også at passe godt på din bils aircondition. Det kan du gøre ved at huske vedligeholdelse samt ved at bruge bilens aircondition rigtigt.

Aircondition service er vigtigt

En lang køretur kan virke endnu længere, hvis der er stegende hedt inde i bilens kabine på en varm sommerdag. Derfor er det en god idé at huske at sende din bil til professionel aircondition service i eksempelvis Randers, da airconditionservice ikke en del af det almindelig serviceeftersyn. At få tjekke sit airconditionsystem er vigtigt, fordi det ikke er unormalt, at systemet løbende taber kølemiddel. Hvis der mangler kølemiddel kan det betyde, at kompressoren holder op med at virke og den vil i nogle tilfælde tage skade. Derfor bør der ikke gå mere end 2 år imellem, at du sender din bil til airconditionservice.

Det skal du være opmærksom på

Udover at huske at sende din bil til airconditionservice, kan du også gøre nogle andre ting for, at din aircondition holder længere.

  • Brug bilens aircondition mindst to gange om uge, hele året rundt. Det vil nemlig sørge for at smøre pakninger, pakdåser og klimakompressor.
  • Hvis det er en varm sommerdag, så giv bilens aircondition lidt tid til at arbejde inden du kører. Hold stille i et par minutter med aircondition kørende og vinduerne nede. Når du starter med at køre, er det godt at lukke vinduerne igen.
  • Lad vær med at stille urimelige krav til, hvor meget aircondition kan køle bilen. Så hvis det eksempelvis er 25 grader udenfor, så bør bilens aircondition kunne skabe luft, som er 6 gradere koldere.