Router test – Bedst i test 2017

Det er ikke ligegyldigt hvilken router du vælger, når der skal investeres i en ny router til dit hjem. Har du eksempelvis dårligt net hjemme ved dig, så er det i langt fra alle tilfælde, at det er din internetudbyder der er skyld i fejlen. I mange tilfælde er det faktisk den router du har stående derhjemme, som er skyld i langsomt internet, der ikke rækker ud i hele dit hus eller lejlighed. Derfor er det så uhyre vigtigt at vælge den rigtige router, som passer til dit behov, hvis du vil have knivskarpt internet hjemme hos dig.
Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi bl.a. vil gennemgå de forskellige parametre der er afgørende for, hvilken router du bør vælge. Vi kigger eksempelvis på routerens hastighed, rækkevidde og pris. Du kan læse meget mere om de forskellige parametre under router testen, hvor vi har lavet en miniguide med tips og tricks til valg af den bedste wifi router.

Vi har i alt testet 4 af de bedste routere du kan finde på markedet i dag. Teknologien indenfor routere er et af de hurtigst voksende områder, hvorfor det er vigtigt at læse det nyeste materiale om routere. Der er nemlig mange gamle tests med routere, men vores er splinterny, hvorfor du kan være sikker på at de routere vi anbefaler her, er de absolut bedste du kan vælge imellem. Vi har blandt andet testet routere fra mærker som ASUS, NETGEAR og TP-Link. Testvinderen af vores router test blev ASUS RT-AC87U. Du kan læse meget mere om de forskellige routere herunder i vores router test. Vi ønsker dig god fornøjelse med at læse om de forskellige routere og håber naturligvis, at du finder en god router der passer til dit behov og budget.

ASUS RT-AC68U 1300Mbps trådløs router – Bedst i test

Testvinderen af vores router test, har vi valgt skulle være ASUS RT-AC68U. Det er ikke tilfældigt at det er denne router vi har valgt denne router som den bedste. ASUS RT-AC68U. er nemlig den router der har klaret vores test på bedst mulig vis, og har fået højeste karakter i alle kategorier. Derfor kan vi også klart anbefale denne router, når du skal ud og købe en ny router. Først og fremmest er det en hurtig router med en kombineret dataoverførselshastighed på op til 1900 Mbps. Det er ligeledes også en router der kan dække hele din husstand. Uanset om du bor i et stort hus eller en lille lejlighed, så er du sikker på optimal forbindelse til internettet i hele dit hjem.

ASUS RT-AC68U er også en router der har nem og enkel opsætning. Det kan være en fordel, hvis du ikke er særlig teknisk, at købe en router du rent faktisk kan finde ud af at sætte op. ASUS RT-AC68U har en tre-skridts opsætning, så du kan være klar på under 30 sekunder. Du kan læse meget mere om ASUS RT-AC68U trådløs router herunder.

Om produktet

ASUS RT-AC68U er på mange måder en ny standard inden for trådløst netværk. Det kan være svært at se, hvis ikke man har styr på teknik. Men ASUS RT-AC68U er en router med mange indstillingsmuligheder og høj sikkerhed, som også er et vigtigt parameter at kigge efter, når der skal købes en ny router.

ASUS RT-AC68U er drevet af en dual-core processor, som giver et ydelsesboost sammenlignet med andre routere på travle netværk. Det vil sige at selv HD video-streaming bliver flydende i selv det meste travle hjem. Med ASUS AirRadar styrker denne router den trådløse forbindelse på en intelligent måde og det giver større rækkevidde, forbedret stabilitet og dynamisk hastighedsforøgelse.

ASUS RT-AC68U er ikke kun en god router med bred dækning og hurtigt internet, det er også en  trådløs router hvor de har tænkt på designet. Du kan sagtens kan lade stå fremme i vinduet på kontoret eller i værelset derhjemme. Du kan købe ASUS RT-AC68U hos Wupti.com for kun 1.065 kroner. Du kan også læse meget mere om ASUS RT-AC68U Wuptis hjemmeside.

Produktdetaljer

 • Bedst i test – Testvinder af router test
 • Stærkt signal der dækker hele din husstand
 • Nem opsætning og styring

NETGEAR Nighthawk X4S R7800 

Der er ingen tvivl om at NETGEAR også er et af de førende mærker indenfor trådløse routere. Det manifesterer NETGEAR også med denne Nighthawk router, som er den absolut bedste router du kan købe fra NETGEAR. NETGEAR Nighthawk X4S er faktisk den router i vores test, som har den hurtigste hastighed på i alt 2533 mbps. Det er en særdeles hurtig router, og er en af de hurtigste du overhovedet kan få på markedet. Derfor er denne router specielt god til dig, som eksempelvis gamer, streamer meget NETFLIX eksempelvis, eller generelt bare up- og downloader ting fra nettet. Hvis du køber NETGEAR Nighthawk X4S vil du i hvert fald aldrig ærgre dig over for langsomt internet igen.

Ikke nok med at denne router har en hastighed på 2533 mbps, så er det også en Dual-band router. Det er de færreste der ved, hvad en Dual-Band router er. En dual-band router er i bund og grund bare en funktion, som gør din router endnu hurtigere end en single-band router. NETGEAR Nighthawk X4S har nem opsætning og kræver hverken teknisk ekspertise eller viden her indenfor. Du skal faktisk bare sætte den i stikkontakten og internet kabel i routeren, og så er der internet i hele dit hus. Læs mere om NETGEAR Nighthawk X4S trådløs router herunder.

Om produktet

NETGEAR Nighthawk X4S har også en ret stor rækkevidde for dit internet. Du kan være sikker på at have godt internet til op omkring knap 500 kvadratmeter med denne router. Så hvis du har et stort hus eller en stor lejlighed, så er der ingen tvivl om, at det er denne router du skal vælge. NETGEAR Nighthawk X4S har som testvinderen også 4 antenner monteret på toppen for maksimal rækkevidde. På trods af de 4 antenner på routeren, så synes vi stadig at NETGEAR har gjort et godt arbejde mht. at lave en router der rent faktisk også ser godt ud. Det er også et vigtigt parameter, hvis du skal have din router stående fremme i eksempelvis stuen eller på kontoret. NETGEAR anbefaler specielt meget denne router til dig som gamer meget. Så hvis du synes at NETGEAR Nighthawk X4S lyder som noget for dig. Så kan du læse meget mere om den på forhandlerens hjemmeside herunder.

Produktdetaljer

 • 2533 mbps hastighed
 • Dual-band router
 • Leverer maximum range
 • Specielt god til gaming

TP-Link Archer C7 AC 1750

TP-Link Archer C7 er den billigste af alle routere vi har med i vores router test. På trods af at det er den billigste router, så er det stadig en særdeles god router med god forbindelse og stor rækkevidde. TP-Link Archer C7 koster kun 644 kroner og pga. det stadig er en god router, har vi valgt at kåre det som den router der er bedst til prisen. TP-Link Archer C7 er bl.a. en Dual-band router med både 2.4 ghz og 5 ghz. Desuden har den en overførselshastighed på 1750 gbps, som er en smule langsommere end ovenstående to men ikke noget væsentligt. 

Hvis du bor i en lejlighed kan vi specielt godt anbefale denne router til dig, da den sagtens ville kunne give god forbindelse i din lejlighed, selvom du har en stor lejlighed. Så derfor kan du sagten både game, streame i HD og spille online spil med TP-Link Archer C7. TP-Link Archer C7 har også et enkelt og simpelt design i sort, hvorfor den passer ind i alle hjem. Derfor kan du sagtens stille den frem på kontoret, i stuen eller hvor end den skal stå. Du kan læse meget mere om TP-Link Archer C7 trådløs router på forhandlerens hjemmeside. Wupti.com er den forhandler vi vil anbefale til TP-Link Archer C7, da du her kan købe den for kun 644 kroner.

Produktdetaljer

 • Dual-Band router
 • Kraftigt signal dækker hele dit hjem
 • Bedst til prisen
 • Hurtig opsætning og stabil drift

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router 

Står du og leder efter en ny router med høj hastighed og bred rækkevidde? Så er TP-Link Archer C9 Dual-Band trådløs router helt sikkert noget for dig. TP-Link Archer C9 Dual-Band er også en lidt bedre prissat router, hvis man sammenligner med de to bedste routere vi har med i vores test. Denne router kan du nemlig købe for kun 893 kroner og hvis du er en almindelig familie, der har et normalt behov for internet, så kan denne router sagtens dække dit behov. Du kan nemlig både bruge TP-Link Archer C9 Dual-Band til at spille online på, HD-streaming og lignende. Derfor skal du ikke være nervøs for at denne router ikke kan dække dit behov.

TP-Link Archer C9 Dual-Band er en Dual-band router der kan nå ud i hele dit hjem. Denne router har nemlig en smart beamforming teknologi indbygget, som betyder at den kan tracke dine enheder og dermed give optimal dækning til den enhed du er på.
Så er du sikker på hele tiden at have en god internetforbindelse, uanset hvor du er henne i jeres hus eller lejlighed. Du kan læse meget mere om denne router på Wupti.com’s hjemmeside, hvor du også kan købe den for kun 893 kroner.

Produktdetaljer

 • Høj dataoverførselshastighed
 • Stor dækning og pålidelig router
 • Dual-Band router
 • Perfekt til HD-streaming

Gode råd til at finde en god wifi router

Der er rigtig mange forskellige parametre, som man skal tage stilling til når der skal købes ny router. Det er langtfra alle der har forstand på routere, og derfor kan det godt være uoverskueligt, hvilken router man skal vælge. Herunder gennemgår vi de forskellige faktorer, som du skal kigge efter når der skal købes en ny router, så du kan finde den helt rigtige router der passer til netop dit behov. Vi gennemgår bl.a. routerens hastighed, rækkevidden for den router du køber, opsætning og routerens pris. Du kan læse meget mere om de forskellige parametre herunder.

Routerens hastighed – Det absolut vigtigste parameter du skal kigge efter når du køber router er hastigheden. Routerens hastighed afgør hvor meget data der kan strømme igennem den og som den kan fordele på netværket. Jo højere en hastighed du har på din router, jo flere kan der også være på nettet af gangen. Men hvordan måler man egentligt hastighed på en god router? I routere bliver hastighed målt i mbps, som er en forkortelse for mega bytes per sekund. Jo flere megabytes der kan komme igennem din router per sekund, jo hurtigere er den naturligvis også. Den bedste router i vores test har en hastighed på 2533 mbps, men hvis i er en husstand på 4-5 personer kan i også sagtens nøjes med under. Det er sådan lidt med, hvad det er i bruger jeres internet med, som afgør hvilken hastighed i skal vælge til jeres router.

Rækkevidde for router – Rækkevidden for den router du køber er også en vigtig ting. Hvis du bor i en lille lejlighed og kun er én mand, så er det naturligvis ikke et parameter der er så vigtigt. Det er det derimod, hvis i er en større familie der bor i et stort hus i flere etager. Det handler igen om, hvad det er for et behov du har. For der er stor forskel på, om du bor i et stort eller lille hus eller lejlighed. Du skal blot være opmærksom på, at jo højere en hastighed der er, jo større plejer rækkevidden også at være. I vores router test kan du læse meget mere om rækkevidden for de forskellige routere.

Opsætning af router – Det er ikke alle der er it teknikere og derfor skal du også købe en router der er let at installere. Opsætning af en ny router er ikke altid det nemmeste, hvorfor du skal vælge en router der har let opsætning. Det er naturligvis ikke det parameter der skal være afgørende for, hvilken router du vælger. Dog er det noget du skal tage med i dine overvejelser. Alle routere vi har med i vores test har let opsætning, og har ligeledes også en tilhørende brugermanual med. Derfor skal du ikke bekymre dig om opsætning, ved nogle af de routere vi har med her i vores router test.

Router pris – Inden du går på udkig efter en ny router, skal du finde ud af, hvad dit behov for en router er. Prisen afhænger meget af det behov du har. Og derfor kan man godt sige at pris og kvalitet også hænger sammen når det kommer til routere. Du skal også finde ud af med dig selv, hvor mange penge du maksimum vil smide efter en ny router. Så ved du præcis hvad du har og gøre godt med, når du skal ud og handle en ny router. I vores router test har vi routere med i alle forskellige prisklasser, så du kan finde noget der passer til dig uanset dit budget.

Router mærker – Hvilke er de bedste?

Der er rigtig mange forskellige mærker indenfor routere, men det er langt fra alle vi vil anbefale dig at købe. Derfor har vi lavet en lille liste herunder med de 3 klart bedst mærker indenfor routere. En router kan koste mange penge, og det vil være træls for dig, hvis du køber en router fra et mærke der ikke virker ordentligt. Og derfor skal du købe en router fra en af nedenstående 3 mærker. Vi har routere med fra samtlige mærker i vores router test herover. Derfor kan du se i vores router test, hvad det er for nogle specifikke routere vi anbefaler fra de forskellige mærker. Du kan læse meget mere om de forskellige routere i vores router test ovenfor.

 • ASUS
 • NETGEAR
 • TP-Link

Router forhandlere – Køb router her

Det kan være uoverskueligt og skulle tage stilling til, hvilken forhandler man skal vælge, når der skal købes ny router. Routere er nemlig et særdeles teknisk område, som de færreste har forstand på. Og netop af denne grund kan det være indviklet, at finde frem til den forhandler man skal vælge. Derfor har vi lavet en liste herunder, hvor du kan se de bedste router forhandlere, som vi vil anbefale dig til at købe router hos.

Wupti.com – Du kan handle stort set alt på Wupti.com. Et af de områder Wupti.com også har et særdeles stort udvalg er indenfor routere og tilbehør til routere. Du kan finde de bedste mærker indenfor routere på Wupti.com. De forhandler bl.a. ASUS, NETGEAR og TP-Link routere. Alle disse mærker er anerkendte mærker indenfor routere, som du er sikker på er af høj kvalitet. Hvis du vil spare penge når der skal købes router, så er det også endnu en grund til at gå på Wupti.com. Du kan se hele udvalget ved at gå på Wupti.com. Der er mange flere routere at vælge imellem end de routere vi har med i vores test.

Hvis du følger vores router guide, som vi har lavet lige herover, så bør du nemt kunne finde den router der passer til dit behov. Det er nemlig vigtigt at du vælger den router der passer til det net du har derhjemme. Det kan være rigtig træls ikke at have ordentligt internet, hvorfor du bør vælge en af de routere vi har med i vores router test. Så er du sikker på at købe en router der er af høj kvalitet. Har du nogle spørgsmål til vores router test, så skal du være mere end velkommen til at smide en kommentar herunder. Så skal vi nok svare på din kommentar hurtigst muligt. Vi håber du finder en god router og ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye router.

Relaterede tests:

Se også vores computer test lige her.

Kilder:

Billigste-internet.dk – Guide: Sådan finder du den bedste router

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.