Røgalarm Test – Vi finder den bedste røgalarm

Der er rigtig mange danske hjem, hvor man slet ikke har en røgalarm i sit hus. Det er ret foruroligende eftersom det kan være yderst farligt, såfremt det utænkelige skulle ske og der gik brand i dit hus eller din lejlighed. Der er ingen grund til at løbe en risiko for, hvad der koster få hundrede kroner i en brandalarm. Din sikkerhed er det vigtigste og derfor kan vi på det kraftige, også anbefale dig til at købe en røgalarm. Du kan finde de bedste røgalarmer i vores test lige herunder.

Vi har kigget på mange forskellige røgalarmer i vores test, fra mange forskellige mærker. Nogle af de mærker vi har testet her i vores test er bl.a. Blaupunkt, Jacob Jensen, Sikkerthjem og Jo-El. Vi valgte at kåre nedenstående Blaupunkt røgalarm som bedst i test og dermed testvinderen af vores røgalarm test. Vi har testet de forskellige modeller ud fra røgalarmernes type, placeringen, batterilevetid og pris. Du kan læse meget mere om røgalarmerne og de faktorer vi har testet ud fra i vores guide herunder. Rigtig god læselyst og vi håber du finder frem til en røgalarm af høj kvalitet.

Testvinder: Blaupunkt Røgalarm

Den røgalarm vi har kåret som bedst i test er denne Blaupunkt røgalarm. Der er flere grunde til vi har valgt Blaupunkt røgalarm, som den bedste røgalarm i vores test. Blaupunkt røgalarm er den mest responsive af de røgalarmer vi har med i vores test. Dette er en trådløs røgalarm som har en lang batterilevetid. Vi kan kun anbefale dig til, at vælge en trådløs røgalarm. Det er det mest sikre, såfremt der også skulle komme brand og dermed en kortslutning. En af de hovedsagelige årsager til, at vi har valgt Blaupunkt røgalarm som bedst i test er, at det både er en optisk røgalarm og en ioniseret røgalarm.

Det betyder at den har en hurtig responstid både, hvis det skulle være en brand med meget røg eller store flammer. En røgalarm der både er optisk og ioniseret er derfor det klogeste og mest sikre valg. Denne Blaupunkt røgalarm er naturligvis også godkendt efter internationale standarder. Der er nogle sikkerhedsgodkendelser og krav, som de forskellige røgalarmer bare skal leve op til – det gør denne røgalarm fra Blaupunkt naturligvis. Der er ingen tvivl om at vi kan anbefale dig til, at købe denne Blaupunkt røgalarm hvis du vil have en sikker røgalarm. Du kan læse meget mere om den hos forhandleren lige herover.

Specifikationer

 • Bedst i test
 • Indbygget sirene
 • Virker mod brand og røg
 • Godkendt efter international standard

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Jacob Jensen Optisk røgalarm

Den 2 bedste røgalarm i vores test er denne Jacob Jensen røgalarm. Normalt er en røgalarm ikke noget man tænker så meget over, men Jacob Jensen har her formået at lave en både smuk, sikker og enkel røgalarm til en super god pris. Selvom denne røgalarm er designet af Jacob Jensen er det nemlig ikke en røgalarm der koster særlig mange penge. Du kan købe denne Jacob Jensen røgalarm fra kun 399 kroner hos Wupti.com, som er der hvor vi har fundet den til den bedste pris.

Denne Jacob Jensen røgalarm er en optisk røgalarm. Det vil sige at det er en røgalarm, som har en særdeles kort reaktionstid. Lige denne røgalarm har en detektion hver 8 sekund og er derfor også en af markedets sikreste røgalarmer. Denne røgalarm er desuden heller ikke følsom overfor fugtige miljøer. Det betyder derfor at du sagtens kan bruge den til en kælder, i din garage eller lignende. Jacob Jensen optisk røgalarm er selvfølgelig også godkendt efter internationale standarder, som er lovpligtigt her i Danmark for man må sælge sin røgalarm. Hvis du vil læse mere om dette produkt, så kan du gå ind på forhandlerens hjemmeside herover.

Specifikationer

 • Flot og enkel
 • Designet af Jacob Jensen
 • Detektion hver 8 sekund
 • Godkendt efter international standard

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Sikkerthjem Trådløs røgalarm

Hvis du bare vil have en simpel røgalarm uden, at den skal koste for meget – så er denne Sikkerthjem røgalarm et rigtig godt bud. Det er nemlig den billigste røgalarm vi har med i vores test. Selvom dette er en billig røgalarm, så er det stadig en model der er af høj kvalitet. Sikkerthjem røgalarm er en optisk røgalarm ligesom ovenstående fra Jacob Jensen. Den måler hele tiden røgpartiklerne i luften og derfor er det en særdeles sikker røgalarm.

Dette er desuden også en trådløs røgalarm – vi kan kun anbefale dig til, at købe en trådløs røgalarm når du skal købe en ny. Hvis du ikke køber en trådløs røgalarm og der eksempelvis skulle komme en kortslutning, hvis der var brand så kan det være fatalt. Denne Sikkerthjem Trådløs røgalarm er selvfølgelig også godkendt efter internationale standarder. Så hvis du gerne vil købe en røgalarm til en lav pris, som stadig er stabil og sikker, så skal du købe denne Sikkerthjem Trådløs røgalarm. Læs mere herover på linket.

Specifikationer

 • Optisk røgalarm
 • Trådløs røgalarm
 • Måler røgpartikler
 • Godkendt efter international standard

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Jo-El røgalarm – Invisible

Synes du heller ikke det er pænt, at have en stor røgalarm hængende i hvert rum hjemme ved dig? Så bør du overveje om ikke denne Jo-El invisible røgalarm er noget for dig. Dette er nemlig verdens mindste røgalarm. Den er mindre end en tændstikæske og derfor kan du have den stående eller hængende mere eller mindre alle steder, uden at du bemærker den. Denne røgalarm er både dansk designet såvel som dansk produceret. Så hvis du vil købe en røgalarm der er holdbar og af høj kvalitet, så er dette et godt bud.

Jo-El invisible røgalarm er en optisk røgalarm. Det vil sige at den kan opsnuse en brand, selv hvis der er meget røg og få flammer. Det er helt klart mest optimalt med en optisk røgalarm. Jo-El invisible røgalarm vejer kun 47 gram og derfor kan du have den stående lige hvor du vil. Selvom det er en lille røgalarm, så skal den nok sørge for, at alarmere dig hvis det utænkelige skulle ske og der skulle opstå en brand hjemme ved dig. Der er nemlig lyd på 85 dB såfremt den skulle blive triggered. Hvis du synes denne Jo-El invisible røgalarm lyder som noget for dig, så kan du købe den på ovenstående link hos forhandleren. Der kan du også se, hvor du kan købe den til den bedste pris.

Specifikationer

 • Verdens mindste røgalarm
 • Dansk design
 • Optisk røgalarm
 • Godkendt efter international standard

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Sådan finder du en god røgalarm

Vil du gerne finde frem til verdens bedste røgalarm? Så skal du bare læse vores røgalarm test herunder og så vil du let kunne udvælge den bedste røgalarm bagefter. I vores røgalarm test har vi kigget på faktorer om det er en ioniseret røgalarm, optisk røgalarm, batterilevetid, hvor du placerer din røgalarm og om der er noget vedligehold. Det er de ting du skal kigge efter, når du udvælger en røgalarm. Læs meget mere lige herunder.

Ioniseret røgalarm el. optisk røgalarm – Der er mange der tror at en røgalarm bare er en røgalarm, men der er faktisk forskellige former for røgalarmer. De to mest populære røgalarmer, som er relevante for dig er den optiske røgalarm og en ioniseret røgalarm. Men hvad er forskellen egentlig og hvad bør du vælge? I bund og grund er det lidt hip som hap. Forskellen er hvordan de opfanger branden eller røgen, hvis der skulle komme brand. Du kan jo ikke forudsige om den brand der potentielt kunne opstå har store flammer eller ryger meget. Derfor har røgalarm typen meget at gøre med, hvordan reaktionstiden er. I langt de fleste hjem her i Danmark sidder der dog en optisk røgalarm, men vi vil hverken anbefale dig den ene eller den anden. Vælg den der passer bedst til dig.

Placering af røgalarm – Når du så rent faktisk har købt din røgalarm, så er det vigtigt at du placerer den et centralt sted i dit hjem, hvor den hurtigst muligt ville kunne opfange en brand. Hvis du har et stort hus så vil vi dog anbefale dig til, at vælge en røgalarm til hvert rum i dit hjem. Hvis du derimod har en almindelig eller mindre lejlighed, så er det nok kun at købe én røgalarm. Det vigtigste er bare at du placerer din røgalarm et centralt sted, samtidigt med at den er tæt på dit soveværelse. Hvis branden skulle opstå i dit soveværelse eller tæt på dit soveværelse, er det nemlig vigtigt du bliver alarmeret hurtigst muligt.

Batterilevetid – Hvis du skal købe en røgalarm er det vigtigt, at det batteri der er i, ikke skal udskiftes ofte og har en lang levetid. En lang batterilevetid for røgalarmer er altså mellem 5-10 år. Derfor skal du købe en røgalarm der kan holde på strøm i lang tid, inden du skal skifte batteri igen.

Vedligehold – Med vedligehold mener vi blandt andet, at batteriet ikke skal skiftes ud så tit og lignende. Det er vigtigt at du ikke køber en røgalarm, som du skal tjekke op på ofte. Hvis du glemmer at vedligeholde din røgalarm, kan det være der er en risiko for den ikke virker optimalt eller bliver defekt. Derfor er vores råd, at du skal vælge en røgalarm uden nogen form for vedligehold.

De bedste mærker indenfor røgalarmer

Hvis du er i tvivl om de røgalarm mærker du skal gå efter – så har vi lavet en liste herunder. Her kan du se de bedste røgalarm mærker, hvis du vil opretholde sikkerhed og alarmeres hurtigst muligt, hvis der nogensinde skulle opstå brand i dit hjem. Nedenstående mærker er de mærker vi har testet os frem til er de bedste. Derfor vil du også finde ud af, at de mærker vi anbefaler er dem vi har med i vores test herover. Se de bedste røgalarm mærker her:

 • Blaupunkt
 • Jacob Jensen
 • Sikkerthjem
 • Jo-El

Find en røgalarm her

Hvordan finder man egentlig frem til et sted, hvor man kan købe en god røgalarm? Hvis du er i tvivl om, hvor du skal købe din røgalarm henne, så har vi heldigvis lavet en liste til dig herunder. Der kan du se de bedste forhandlere, som vi vil anbefale dig til at kigge på. At finde et sted, hvor man kan købe en røgalarm er naturligvis ikke det sværeste. Men hvis du gerne vil købe en røgalarm fra et godt mærke, så bør du se på vores liste herunder:

Wupti.com – Wupti.com er blandt andet et af de steder, hvor du kan købe en røgalarm. Det er ikke fordi at Wupti.com har et særlig stort udvalg af forskellige røgalarmer, men du kan være sikker på de få røgalarmer de har er fra gode mærker til gode priser. Nogle af de røgalarmer vi har med i vores test herover er eksempelvis fra Wupti.com. Du kan købe mærker som Blaupunkt, Jacob Jensen og Sikkerthjem. Hvis du køber en røgalarm hos Wupti.com får du gratis fragt på din ordre uanset ordrestørrelsen.

Coop.dk – Hos Coop.dk får du et lidt større udvalg af røgalarmer end du gør hos Wupti.com. Normalt kan du finde omkring 10-15 forskellige røgalarmer hos Coop og det er fra vidt forskellige mærker. Det er godt at have noget forskelligt at vælge imellem, så du har noget at sammenligne med. Jo-El invisible i ovenstående test har vi bl.a. fundet på Wupti.com, som er verdens mindste røgalarm. Du kan se hele deres udvalg, hvis du går ind på deres hjemmeside.

Hvis du har nogle spørgsmål til vores røgalarm test, skal du naturligvis være velkommen til, at sende os en mail. Du kan også lægge en kommentar under vores test og så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt med et svar. Vores mål er at hjælpe dig med, at finde den bedste røgalarm du bliver glad for. I vores røgalarm test har vi også fundet nogle forskellige frem, så du med sikkerhed kan finde en der passer til dig. Vi håber du bliver glad for din nye røgalarm.

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.