Opvaskemaskine Test – De bedste opvaskemaskiner – Bedst i test

Hvis du skal ud og købe ny opvaskemaskine, så er der ingen tvivl om at vi vil anbefale dig til, at læse vores opvaskemaskine test herunder. I vores opvaskemaskine test har vi testet vidt forskellige opvaskemaskiner, og du kan også se hvilken opvaskemaskine vi har valgt, som testvinder af vores opvaskemaskine test. Det er vigtigt at vælge den helt rigtige model, som passer til dig behov i jeres husstand. For det er klart at man ikke har det samme behov for en stor opvaskemaskine, hvis man kun er en i husstanden kontra en hel familie. Du skal bl.a. også tage stilling til parametre, som prisen og udseendet på den opvaskemaskine du vælger. Lige såvel som du også skal finde ud af, om det er en integrerbar opvaskemaskine eller en underbygningsopvaskemaskine du skal købe.

Vi har i alt testet 6 forskellige opvaskemaskiner, men har kun valgt at tage 4 opvaskemaskiner med i vores opvaskemaskine test, da vi mener det er de absolut bedste modeller. De mærker vi har taget med i vores test er bl.a. AEG, Siemens og Gram opvaskemaskiner. Testvinderen af vores test valgte vi skulle være AEG FFB62720PM. Der er mange grunde til vi valgte denne opvaskemaskine til bedst i test. Du kan læse meget mere om testvinderen af vores opvaskemaskine test, såvel som de 3 andre opvaskemaskiner, som vi også har testet. Du kan i hvert fald være sikker på, at der er noget uanset dit budget og behov. For vi har testet vidt forskellige modeller, i vidt forskellige prisklasser. Læs meget mere om test af opvaskemaskiner herunder.

AEG FFB62720PM 

Er du en stor familie på 4 eller 5 personer? Så er dette helt klart den optimale opvaskemaskine til dig. Vi har valgt at kåre denne AEG FFB62720PM opvaskemaskine, som testvinderen af vores opvaskemaskine test. Der er ingen tvivl om at hvis du vil investere i den bedste opvaskemaskine til 8.975 kroner, så skal du købe denne AEG FFB62720PM opvaskemaskine. Der er er flere årsager til at det er denne model, som vi har valgt som den bedste opvaskemaskine. AEG FFB62720PM er en almindelig underbygningsopvaskemaskine, som betyder at den let og hurtigt kan sættes ind i hvilket som helst køkken. Med sit enkle design i rustfrit stål passer den også ind i langt de fleste køkkener, hvis man kigger på designet.

AEG FFB62720PM er også den mest miljøvenlige opvaskemaskine vi har testet. Denne model er mærket med energiklasse A+++, som er den bedste energimærkning man kan få til en opvaskemaskine. Ikke nok med at dette er godt for miljøet, så er det også godt for din økonomi, da du vil kunne spare betydeligt på både strømregningen. AEG FFB62720PM er også en særdeles støjsvag opvaskemaskine der har et støjniveau på 43 dB, som er lavt hvis man sammenligner med andre opvaskemaskiner. Læs meget mere om AEG FFB62720PM opvaskemaskine og de funktioner du får med lige herunder.

Om produktet

Der er i alt 15 kuverter med til denne opvaskemaskine, hvilket svarer til en stor opvaskemaskine. Der er også flere vinglasholdere indbygget i denne opvaskemaskine, hvilket kan være en fordel, hvis i ofte drikker vin hjemme hos jer. AEG FFB62720PM har flere smarte og unikke funktioner som bl.a. aquastop, timer funktionen og autosluk. Timer funktionen er også rigtig smart – her kan du nemlig planlægge præcis, hvornår du vil have opvasken skal køre. Autosluk derimod er en funktion, som sørger for at når den er færdig med opvaskning, så vil den automatisk slukke efter 10 minutter. Så vil du spare ekstra penge på strøm ved blandt andet en funktion som autosluk.

AEG FFB62720PM har også en naturlig tørring i sig. Med AirDry teknologien bruger naturlig luft til at tørre din opvask med. Ved at åbne lågen automatisk med 10 cm til sidst i programmet, så vil der komme naturlig luft på din opvask og dermed vil tørringen blive effektiviseret og mere miljøvenlig. Aquostop er egentlig bare en sikkerhedsfunktion, som automatisk vil slukke for din opvaskemaskine, såfremt der skulle opstå en lækage. Du kan læse meget mere om AEG FFB62720PM opvaskemaskinen på forhandlerens hjemmeside herunder. Hvis du vil købe den bedste opvaskemaskine, er der dog ingen tvivl om, at du skal vælge denne model. Den kan købes lige nu for 8.975 kroner hos Whiteaway.com, som er det sted vi har fundet den til den bedste pris.

Produktdetaljer

 • Testvinder af vores opvaskemaskine test
 • Energiklasse A+++ – Bedste energiklasse
 • Lavt støjniveau på kun 43 dB
 • Rustfrit stål
 • Underbygningsopvaskemaskine

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Gram OM 69-57-RTX 

Hvis du vil spare penge på din strømregning, så er dette helt klart et godt bud på en opvaskemaskine, som kan bidrage med at du sparer penge på strømregningen såvel som vandregningen. Gram OM 69-57-RTX er nemlig mærket med energiklasse A+++, som er den bedste energimærkning man kan få til en opvaskemaskine. Gram OM 69-57-RTX har i alt 15 kuverter, som placerer denne opvaskemaskine i en af de større klasser. Dermed vil du sagtens kunne købe denne opvaskemaskine, hvis i er en stor familie på omkring 5-6 mennesker i jeres husstand. Gram OM 69-57-RTX er dog ikke kun miljøvenlig – det er også en særdeles støjsvag opvaskemaskine, hvorfor du sagtens kan køre en vask om natten eller om aftenen.

Denne opvaskemaskine har nemlig kun et lydniveau på 39 dB, hvilket er et af de laveste blandt de opvaskemaskiner vi har med i vores test. Gram OM 69-57-RTX har naturligvis også den smarte timer-funktion såvel som aquastop, hvilket er en nødvendig sikkerhedsfunktion at have i sin opvaskemaskine. Hvis du synes om denne opvaskemaskine fra Gram, så kan den købes hos Whiteaway.com til en skarp pris på kun 4.995 kroner. Det er i hvert fald her vi har fundet den, til den absolut bedste pris. Læs meget mere om Gram OM 69-57-RTX på forhandlerens hjemmeside.

Produktdetaljer

 • Velegnet til stor familie
 • Energiklasse A+++
 • Underbygningsopvaskemaskine

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Siemens SN436WO5IS

Siemens SN436W05IS er den opvaskemaskine vi har fundet til den bedste pris. Derfor har vi også valgt at dette skal være ‘Bedst til prisen’-opvaskemaskine, i vores opvaskemaskine test. På trods af at Siemens SN436W05IS er den billigste opvaskemaskine vi har med i vores test, så er det nemlig en særdeles stabil opvaskemaskine der er af høj kvalitet, og som kan holde mange år frem. Hvis du vasker meget op kan vi kun anbefale dig, at vælge denne opvaskemaskine. Det er en god opvaskemaskine af høj kvalitet, som kan holde i mange år. Du får naturligvis også 2 års garanti med oven i købet, når du køber denne opvaskemaskine.

Siemens SN436W05IS er energimærket i energiklassen A+++, som er den bedste energiklasse på markedet. Dermed er du også sikker på at kunne spare en masse penge på strøm på sigt såvel som din vandregning. Af andre funktioner er der også en smart timer-funktion med, såvel som en aquastop funktion. Timer-funktion er en funktion, så du selv kan bestemme på forhånd, hvornår den skal starte. Du kan også indstille den til at sætte den igang på et fast tidspunkt om dagen, hvis du vil og ikke er hjemme særlig ofte. Aquastop funktionen derimod, er en funktion som sørger for at stoppe vasken omgående, såfremt der eksempelvis skulle opstå en lækage. Du kan læse meget mere om Siemens SN436W05IS og de smarte funktioner den har på forhandlerens hjemmeside herunder.

Produktdetaljer

 • Enkelt design i hvid
 • Lavt støjniveau på kun 46 dB
 • Bedste energiklasse A+++
 • Underbygningsopvaskemaskine

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Siemens SN457S03MS

Siemens SN457S03MS er også en rigtig god opvaskemaskine, som koster en smule mindre end ovenstående testvinder. Siemens SN457S03MS er ligeledes også energimærket i energiklasse A+++, som er den absolut bedste energiklasse man kan få til en opvaskemaskine. Derfor vil du kunne spare mange penge på sigt, på både strømforbruget og vandforbruget i Siemens SN457S03MS opvaskemaskinen. Udover at dette er en miljøvenlig opvaskemaskine, så er det også en opvaskemaskine i et særdeles flot design. Siemens SN457S03MS er nemlig lavet i rustfrit stål, hvorfor den passer ind i langt de fleste hjem.

Der er mange grunde til at vælge Siemens SN457S03MS når der skal købes ny opvaskemaskine. Siemens SN457S03MS er det man betegner som en stor opvaskemaskine, da den har i alt 14 kuverter. Denne opvaskemaskine har også et smart system der hedder VarioFlex, som gør at du kan tilpasse indretningen af opvaskemaskinen her som det passer dig. Bestikbakken er øverst så du slipper for at bukke dig ned efter bestikket. Der er også en smart vinglasholder indbygget i denne opvaskemaskine. Du kan læse meget mere om Siemens SN457S03MS og de funktioner der er i lige herunder.

Om produktet

Af smarte funktioner har Siemens SN457S03MS bl.a. indbygget Zeolith-tørring. Zeolith-tørring er en teknologi som er unik for denne Siemens opvaskemaskine. Zeolith-tørring er en teknologi som sørger for at du slipper for en halvvåd opvask når du skal tage ud af din opvaskemaskine. Zeolith-tørring sikrer at hele din opvask bliver tør på kort tid. Siemens SN457S03MS har også et indbygget Machine Care-specialprogram, som fjerner fedt og kalkaflejringer og så er du sikker på at din opvaskemaskine hele tiden er ren. Du vil også undgå at der kommer kalk og andet fedt på dine tallerkener og glas m.v.

Du kan vælge mellem i alt 7 forskellige programmer og 4 tillægsprogrammer, når du skal vaske op. OBS. Denne opvaskemaskine er en underbygningsopvaskemaskine, hvorfor den skal installeres under en bordplade og den leveres også uden en bordplade. Hvis du vil købe en god opvaskemaskine med den nyeste teknologi, så kan vi klart anbefale dig at købe Siemens SN457S03MS. Den kan købes for kun 7.199 kroner hos Whiteaway.com. Whiteaway.com er den billigste forhandler vi har fundet til Siemens SN457S03MS. Læs mere om denne opvaskemaskine hos Whiteaway.com.

Produktdetaljer

 • Energiklasse A+++
 • Fleksibel indretning
 • Zeolith-tørring
 • Underbygningsopvaskemaskine

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Kriterier vi har testet ud fra

Det kan være en jungle at skulle finde frem til den helt rigtige opvaskemaskine. Hvad er det egentlig for nogle kriterier man skal kigge efter, når der skal købes ny opvaskemaskine? Netop af denne grund har vi lavet denne test, som du kan læse herover. I dette afsnit kan du så læse om, hvad det er for nogle faktorer vi har testet de forskellige opvaskemaskiner ud fra. Bl.a. har vi kigget på kriterier som vaske og tørrefunktion, opvaskemaskinens pris, om den er integrerbar eller det er en underbygningsopvaskemaskine. Vi har også kigget på andre kriterier, som du alle kan læse dig til herunder og blive klogere omkring.

Vaske og tørrefunktion – Det vigtigste kriterie du skal kigge efter, når du skal købe en ny opvaskemaskine er vaske og tørrefunktionen. Man køber en opvaskemaskine netop af den grund, at den skal kunne vaske dine tallerkener, glas m.v samt tørre dem. Derfor er det vigtigt at du rent faktisk køber en opvaskemaskine, som kan klare vask af selv de mest beskidte tallerkener. Ligeledes er det også vigtigt at den ikke kun kan finde ud af det så snart du køber opvaskemaskinen. Men også at den kan opretholde en god og ren vask efter 1 år og endda efter 3 og 4 år. Mange dårlige opvaskemaskiner har det nemlig med at kalke til hurtigt. Hvordan kan man så vurdere, hvorvidt det er en opvaskemaskine der er af høj kvalitet. Hvis du vil være sikker på at købe en opvaskemaskine i god kvalitet, så skal du vælge en af de opvaskemaskiner vi har med i vores test herover. Vi har på forhånd testet langtids holdbarheden. Se meget mere i ovenstående opvaskemaskine test.

Andre funktioner – I langt de fleste opvaskemaskiner kan man vælge mellem vidt forskellige funktioner og programmer samt indstillinger. Derfor er dette også et kriterium man skal tage med i sine overvejelser når man skal købe opvaskemaskine. For hvad er egentlig dit behov for en masse ekstra funktioner i en opvaskemaskine. Jo flere funktioner du skal have med i en opvaskemaskine, jo dyrere bliver det bare. Du kan se i ovenstående test på de forskellige modeller, hvad det er for nogle funktioner der hører med. Uanset om du vælger en opvaskemaskine fra ovenstående test, eller fra et helt andet sted, så er de ekstra funktioner i hvert fald også et parameter, som bør tælle med i dine overvejelser.

Opvaskemaskine pris – Før du overhovedet går i gang med at kigge efter en ny opvaskemaskine. Så vil vi anbefale dig til at finde frem til, hvilket budget du har når der skal købes en ny opvaskemaskine. Dit budget har meget at gøre med, hvad det reelt set er for en opvaskemaskine du får for dine penge. Ordsproget om at pris og kvalitet hænger sammen, er mindst lige så sandt når der skal købes opvaskemaskine. Du kan finde en opvaskemaskine der passer til det budget du har i ovenstående opvaskemaskine test.

Integrerbar/underbygningsopvaskemaskine – En ting der også skal tage stilling til, når der skal investeres i en ny opvaskemaskine er, hvorvidt den skal være integrerbar eller om det skal være en underbygningsopvaskemaskine. Forskellen på en integrerbar og en underbygningsopvaskemaskine er egentlig bare, om den er en opvaskemaskine der kan integreres i køkkenets design eller om den bare kan sættes direkte ind. Der er fordele og ulemper ved begge ting. Bl.a. kan det være meget pænere med en integrerbar opvaskemaskine, da den går i et med resten af køkkenet. Det kan dog godt være svært at finde den helt rigtige integrerbare opvaskemaskine, som passer til det design dit køkken har. Derimod er det lettere og finde en underbygningsopvaskemaskine der passer i dit køkken, men er ikke nødvendigvis det pæneste alternativ.

Disse opvaskemaskine mærker er de bedste

Det er et faktum at der er rigtig mange forskellige opvaskemaskine mærker på markedet. Derfor kan det godt være uoverskueligt, at skulle tage stilling til det mærke man så skal vælge, når man skal have en ny opvaskemaskine. Hvis du vil være helt sikker på, at det er en opvaskemaskine fra et mærke der er af høj kvalitet. Så skal du vælge en af de mærker og modeller, som vi har med i ovenstående opvaskemaskine test. Herunder kan du også se de andre opvaskemaskine mærker, som vi også kan anbefale dig til at gå efter. Nogle af de bedste mærker vi vil anbefale er blandt andet Siemens, Gram opvaskemaskiner og AEG opvaskemaskiner.

 • AEG
 • Siemens opvaskemaskiner
 • Gram opvaskemaskiner
 • Bloomberg
 • Miele
 • Asko opvaskemaskiner

Her skal du købe opvaskemaskine

Det kan være du allerede har en fast hvidevarer forhandler, som du er glad for og flittigt benytter dig af, når der eksempelvis skal købes ny opvaskemaskine. Det kan også være du står og mangler et sted, hvor du kan købe opvaskemaskiner fra de bedste mærker og til de bedste priser. Hvis du gerne vil have en ny opvaskemaskine til den bedste pris. Så er der ingen tvivl om, at vi vil anbefale dig til at gå på nettet. Her er der flere webshops, som har et stort udvalg af opvaskemaskiner, hvor du kan spare mange penge på opvaskemaskiner. Se blandt andet nedenstående forhandler, som vi klart kan anbefale.

Whiteaway.com – Whiteaway.com er nok danmarks største webshop indenfor salg af hvidevarer og dermed også opvaskemaskiner. Derfor har de også et rigtig stort udvalg af de bedste mærker og til de bedste priser. Du kan spare mange penge ved, at handle hvidevarer på Whiteaway.com generelt. Vi vil estimere at det er omkring 30% billigere at handle hos Whiteaway.com, end det er at handle hos en fysisk forretning der sælger opvaskemaskiner og hvidevarer. Selvom Whiteaway.com er en webshop, så kan du regne med allerede at modtage dine varer efter 1-3 hverdage efter du har lavet din ordre. Så der er også særdeles hurtig levering. En klar anbefaling fra Testafdelingen.dk, hvis du skal købe en ny opvaskemaskine.

Vi håber du kunne bruge vores opvaskemaskine test til noget og at du vil følge vores råd og tips når der skal købes ny opvaskemaskine. Hvis du vil være helt sikker på, at du køber en opvaskemaskine der er af høj kvalitet. Så skal du bare købe en af de modeller vi har med i vores opvaskemaskine test. Så vil du ikke gå galt i byen med en forkert model. Du skal naturligvis have in mente, at der er forskel på hvad man har behov for. Vi ønsker dig held og lykke med din nye opvaskemaskine og håber du bliver rigtig glad for den.

Relaterede tests:

Se også vores køleskabs test.

Kilder:

Idenyt – 6 ultimative tips til opvaskemaskinen

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.