Løbesko Test – Test af løbesko

Der er ingen tvivl om at det er rigtig vigtigt at vælge den helt rigtige løbesko, som passer perfekt til den fod du har og din løbestil. Der er naturligvis også andre parametre der spiller ind, men disse to er de absolut vigtigste, hvis du vil have det mest ud af dit løb. Derfor gennemgår vi alle disse ting, så du kan se hvilke ting du skal kigge efter, når du skal købe nye løbesko. Det kan være en jungle at finde ud af, hvis ikke du ved hvad det er for nogle ting du skal kigge efter, når der skal købes løbesko. I vores løbesko test har vi også kigget på forskellige modeller af løbesko, som vi mener er de bedste du kan købe.

I vores test har vi i alt kigget på 10 forskellige slags løbesko fra vidt forskellige mærker. Du kan både finde løbesko til mænd og til damer i vores test, og vi har naturligvis også kåret en testvinder til både mænd og damer. Vi har dog kun valgt at tage 6 løbesko med i alt, eftersom vi mener det er de absolut bedste du kan købe. Vi har taget henholdsvis 3 par med til både damer og herrer. De mærker vi har testet er blandt andet Asics, Mizuno og New Balance. Testvinderen af vores test blev Asics løbesko, både til damer og til herrer, hvor vi har vurderet at det er den bedste model af løbesko, som du kan købe lige nu. Vi ønsker dig god fornøjelse med, at læse vores løbesko test lige herunder.

Testvinder herre: Asics Gel-Kayano 23 løbesko

Testvinderen af vores løbesko test til mænd har vi valgt skulle være Asics Gel-Kayano 23.
Asics er et af de absolut bedste mærker indenfor løbesko, og derfor var der heller ingen tvivl da vi skulle kåre en testvinder. Der er flere andre årsager til vi har valgt, at det skulle være Asics Gel-Kayano 23 der løb med sejren, som den bedste løbesko til mænd.

Asics Gel-Kayano 23 er en af de løbesko der har den bedste balance og hvis du vil have en løbesko, som har god stødabsorbering så skal du vælge denne løbesko.
Hvis du har problemer med knæ eller andre skader i benene, så er dette den helt rigtige løbesko for dig. Asics har nemlig udviklet en unik teknologi, som de kalder Super spEVA og Super Solyte der sikrer at du får den helt rigtige stødabsorbering og dermed undgår skader på sigt.

Om produktet

Asics Gel-Kayano 23 er på mange måder en løbesko der er helt unik og i en klasse for sig selv. Der er flere punkter, hvor denne løbesko skiller sig ud fra de andre vi har med i vores løbesko test. Blandt andet er Asics Gel-Kayano 23 udstyret med materialet Asics Fluid Teknologi, som er unik for denne Asics løbesko model. Asics Fluid Teknologi er en teknologi som gør at Asics Gel-Kayano 23 tilpasser sig din fods form ned til mindste punkt. På den måde vil du opleve en meget bedre og mere komfortabel løbetur.
Asics Gel-Kayano 23 er derfor den løbesko du kan finde, med mest balance og stødabsorbering af nogle af de løbesko vi har med i vores test.
Asics Gel-Kayano 23 har en pris på 1.500 kroner og kan købes hos Sportsway.dk til den absolut bedste pris.

Produktdetaljer

 • Testvinder: Bedste løbesko til mænd
 • Køn: Til mænd
 • Neutral løbesko
 • Støddæmpende elementer for bedre løb

Mizuno Wave Equate – Herre

Når vi kigger på løbesko til mænd, så har vi valgt at give 2 pladsen til Mizuno Wave Equate løbeskoen. Mizuno er ikke et særlig kendt mærke blandt danskerne, men det er til gengæld et mærke af rigtig høj kvalitet. Hvis du godt kan lide at løbe den lange distance, så er dette helt klart den rigtige løbesko for dig. Mizuno Wave Equate herre er nemlig en langdistance løbesko, som af flere årsager er bedst til de lange løbeture. Blandt andet er det den bølgeformede wave sål der gør, at den passer perfekt til de længere løbeture.
Du kan naturligvis stadig løbe en mindre tur, hvis du har lyst til dette, men Mizuno Wave Equate er bare en optimal løbesko, hvis du elsker at løbe de længere løbeture.

Om produktet

Mizuno Wave Equate herre har ligesom ovenstående testvinder også en unik overdel, som former sig præcis efter din fods form. På den måde vil du opnå det bedste resultat når du løber og du vil ikke opleve at din løbesko virker løs på noget tidspunkt. Mizuno Wave Equate herre er en løbesko der sagtens kan bruges, hvis du har en neutral løbestil, men kan i særdeleshed anbefales til dig der har en overpronerende løbestil. Mizuno Wave Equate herre kan købes hos Sportsway.dk for 1.150 kroner, som er den bedste pris vi har fundet på denne model.

Produktdetaljer

 • Køn: Til mænd
 • Wave mellemsål sikrer den bedste pasform
 • Maksimal støtte og balance
 • Til dig med overpronerende løbestil

New Balance 680 V4 løbesko – Herre 

New Balance 680 V4 er en løbesko til dig med neutral løbestil. Du kan naturligvis sagtens løbe med denne løbesko uanset, hvilken løbestil du har, men vi vil anbefale den til dig, hvis du har en neutral løbestil. New Balance er et af de bedste mærker indenfor løbesko, og det kommer også til udtryk i netop denne løbesko. Man får kun lyst til at tage flere kilometer når man er ude at løbe en tur med denne løbesko. New Balance 680 V4 er på flere måder en revolutionerende løbesko som kan mærkes flere forskellige steder. Blandt andet så har den en indbygget ABZORB teknologi såvel som sålen der er designet i et smart mesh materiale. Læs mere om denne løbesko herunder.

Om produktet

New Balance 680 V4 har en indbygget ABZORB teknologi. Det der er unikt ved denne ABZORB teknologi er at den absorberer alle de stød der skulle komme op igennem sålen.
På den måde undgår du skader på sigt i led og specielt knæene. Derfor er denne løbesko perfekt til dig, som normalt døjer med skader omkring knæene. Desuden er New Balance 680 V4 også designet i et unikt Mesh-materiale, som er et åndbart materiale. Ikke mange løbesko er lavet i mesh-materiale, som fungerer som en slags ventilation. Du kan købe New Balance 680 V4 til kun 700 kroner, som er en af de skarpeste priser du kan finde til en så god løbesko.

Produktdetaljer

 • Køn: Til mænd
 • Bedste løbesko til prisen til mænd
 • Til dig med neutral løbestil

Bedste dame løbesko: Asics GT-2000 5

I vores løbesko test har vi opdelt testen i 2 dele. En til damer og en til mænd. I denne del vil vi teste løbesko test damer og her har vi valgt, at det skulle være Asics GT-2000 5 løbesko der “løb” afsted med prisen som testvinder indenfor dame løbesko. For os har der ikke været nogen tvivl. Asics er klart et af de bedste mærker indenfor løbesko og det ser man klart med Asics GT-2000 5 på flere punkter.

Asics GT-2000 5 er bl.a. en letvægts løbesko der næsten vejer 50% så lidt som mange af de andre løbesko vi har med i denne test. Det gør virkelig en stor forskel når man er ude og løbe, selvom man ikke tror at man kan lægge mærke til det. Asics GT-2000 5 har også en GEL stødabsorberende hæl der er særdeles brugbar, hvis man vil løbe på et mere ujævnt underlag. Asics GT-2000 5 er også en løbesko vi vil anbefale som pronations løbesko. Uanset løbestil kan du naturligvis godt vælge denne løbesko, men vi vil anbefale denne model i så fald. Så hvis du er pronationsløber vil det være mest optimalt for dig, at løbe med Asics GT-2000 5.

Om produktet

Denne løbesko er opbygget omkring en teknologi som Asics har valgt at kalde for Stability Trusstic der sikrer at du har den absolut bedste stabilitet når du løber. Asics GT-2000 5 har også en FluidRide teknologi indbygget, som er grunden til den reducerede vægt såvel som ekstra høj slidstyrke. Derfor kan du sagtens bruge denne løbesko uanset om du løber i skoven, på en våd sandstrand, i sten eller noget helt fjerde. Så hvis du er pronationsløber kan vi klart anbefale Asics GT-2000 5 til dig.
Asics GT-2000 5 kan købes for 1.150 kroner som er den bedste pris vi har fundet.

Produktdetaljer

 • Testvinder: Bedste løbesko til damer
 • Køn: Til damer
 • Støddæmpende elementer for bedre løb

Mizuno Wave Equate – Dame 

Denne løbesko fra Mizuno indtog 2 pladsen i vores løbesko test for dame løbesko. Mizuno Wave Equate dame løbesko er en løbesko, som vi vil anbefale til dig som kan lide at løbe langt. Mizuno Wave Equate er nemlig en langdistance løbesko. Det betyder naturligvis ikke at du ikke kan løbe kortere ture med Mizuno Wave Equate. Mizuno Wave Equate dame er bare en løbesko der er bedste til de lange ture af flere årsager. Uanset formen på din fod vil Mizuno Wave Equate have en enestående pasform. Mizuno Wave Equate har nemlig en indbygget wave sål som er unik for Mizuno Wave Equate. Wave sålen klemmer behageligt sammen om din fod, så du er sikret optimal balance under hele løbeturen.

Mizuno er ikke det løbesko mærke der er mest kendt her i Danmark, men derfor er det stadig en løbesko af rigtig høj kvalitet. Mizuno Wave Equate dame løbesko har vi af flere årsager valgt at tage med her i vores test. Hvis du vil have den bedste langdistance løbesko til damer så skal du købe Mizuno Wave Equate dame. Mizuno Wave Equate dame kan købes for 1.150 kroner hos Sportsway.dk, som er den forhandler vi anbefaler til disse løbesko.

Produktdetaljer

 • Køn: Til damer
 • Wave sål for bedste stødabsorbering
 • Pronationssko til den kvindelige løber
 • Anbefales som langdistance løbesko

New Balance 790 V6 løbesko – Dame 

Hvis du vil have en super god og behagelig løbesko til en super pris, så skal du købe New Balance 790 V6. Dette er de billigste løbesko vi har med i vores test, men på trods af det er det stadig en løbesko af høj kvalitet. New Balance 790 V6 har blandt andet flere unikke teknologier, som blandt andet deres EVA-materiale og AirMesh materiale.

New Balance 790 V6 er desuden en rigtig smart løbesko til den kvindelige løber, som har en neutral løbestil. Dette er en af de mest komfortable løbesko vi har med i vores test og derfor kan du sagtens løbe både korte og lange ture med New Balance 790 V6.

Om produktet

New Balance 790 V6 har en letvægts mellemsål, hvilket gør denne løbesko meget lettere end alle de andre løbesko vi har med i vores test. Denne letvægts mellemsål er også den der giver optimal stødabsorbering så du ikke kommer til at døje med knæ og sene problemer.

AirMesh materialet der er indbygget i New Balance 790 V6, er et stabiliserende element der gør at du kan løbe på hvilket som helst underlag. EVA-materialet derimod sikrer at du har den bedste kontakt med det underlag du løber på, uanset om det er grus du løber mest på eller om det er asfalt. Hvis du vil have New Balance 790 V6 kan den købes hos Sportsway.dk for kun 640 kroner. Billigere får du ikke en så god og komfortabel løbesko som New Balance 790 V6 er.

Produktdetaljer

 • Køn: Til damer
 • Bedste dame løbesko til prisen
 • EVA-materiale sikrer optimal kontakt med underlaget
 • AirMesh materiale

Sådan vælger du løbesko

Der er flere parametre som bør være afgørende for, hvad det er for en slags løbesko du vælger. Hvoraf din løbestil, prisen på løbeskoen og udseendet er blandt nogle af de parametre, som du skal kigge efter, når der skal købes nye løbesko. Derfor har vi lavet en liste herunder, hvor du kan se de ting vi vil anbefale dig til, at være opmærksom på at kigge efter når der skal købes nye løbesko.

Løbestil – Et af de absolut vigtigste faktorer, som bør spille en stor rolle for, hvad det er for en type løbesko du vælger er din løbestil. Hvis ikke du kender din løbestil så vil vi anbefale dig til, at få lavet en løbetest hurtigst muligt og inden du køber nye løbesko. Der findes i alt 3 forskellige slags løbestile. Man kan have en neutral løbestil, overpronerende løbestil og en supinerende løbestil. Herunder er den neutrale løbestil den mest populære af disse blandt os danskere. Hvis man har neutral løbestil så lander dine fødder i præcis den retning din krop peger på eller din løberetning. Overpronerende løbestil er også en rigtig udbredt løbestil blandt os danskere. Hvis man har en overpronerende løbestil, så betyder det at dine fødder falder meget ind mod indersiden af din fod. Dermed er en supinerende løbestil det modsatte af en overpronerende løbestil og dvs. at dine fødder falder udad mod ydersiderne af din fod.
Hvis du får lavet en løbetest ved du, hvilken løbestil du har og så kan du vælge en løbesko ud fra dette.

Pris på løbesko – Før du overhovedet begynder at kigge efter et par løbesko som du vil købe, så skal du finde ud af hvor mange penge du vil bruge på et par løbesko. Der er stor forskel på, hvad det er du får for dine penge når du køber et par løbesko. Som man siger så hænger pris og kvalitet sammen, og det gør sig såmænd også gældende når der skal købes løbesko. I vores løbesko test har vi dog valgt at tage modeller med, i vidt forskellige prisniveauer så du har noget at vælge imellem. Uanset hvad dit budget siger når der skal købes løbesko, så vil du kunne finde et par løbesko der passer til dig i vores løbesko test herover.

Design af løbesko – Udseendet af ens par løbesko er naturligvis en personlig præference og det er vidt forskelligt fra person til person, hvordan man gerne vil have sine løbesko til at se ud. Skal de være pink, blå eller blot en helt neutral sort farve? Der er mange muligheder når der skal købes løbesko og derfor har vi også taget vidt forskellige modeller med i vores løbesko test. Designmæssigt er der stor forskel på de løbesko vi har med i ovenstående test.

Køb løbesko ud fra din løbestil

Når du skal købe nye løbesko kan vi kun anbefale dig til, at få lavet en løbetest. Hvis du køber nye løbesko hvert eneste år er det ikke nødvendigt for dig, at få lavet en løbetest, så du kan finde frem til den løbestil du har. Dog vil vi anbefale dig til at få lavet en løbetest, omkring hvert 2-3 år for optimal resultat når du løber. Det er vigtigt at du kender din løbestil, så du kan købe de helt rigtige løbesko, som passer perfekt til dig. Hvis ikke du har en løbesko der passer til din løbestil, så kan det have konsekvenser for dig. På sigt er der blandt andet risiko for, at du får langvarige skader pga. du ikke har den rette løbesko der passer til din fod. Der er flere årsager til at du bør få lavet en løbestil, så du kan vælge den rette løbesko.
Det er desuden heller ikke så dyrt at få lavet en løbetest og du kan få lavet en i de fleste sportsbutikker.

Køb løbesko her

Det kan være uoverskueligt at tage stilling til, hvor man skal købe sine løbesko henne, med de mange forskellige sportsbutikker der findes. Der er både mange fysiske sportsbutikker og sportskæder, såvel som på nettet, hvor du kan finde mange netbutikker indenfor sport og løb. Hvis du vil have mest muligt ud af dine penge, så kan vi kun anbefale dig til at handle løbesko på nettet. Hvis du handler løbesko på nettet, vil du kunne spare mellem 20-40% selv på kendte mærkevarer som blandt andet Asics og New Balance, som vi har med i vores løbesko test. Nedenstående netbutik Sportsway.dk er den vi anbefaler dig til at vælge når du skal købe løbesko.

 • Sportsway.dk – Hvis du vil købe løbesko på nettet, så er der ingen tvivl om at Sportsway.dk er det bedste bud. Hvis du vil have løbesko fra mærker som Asics, New Balance og Mizuno så kan du købe dem hos Sportsway.dk. Sportsway.dk har også et stort udvalg af mange andre løbesko og mærker. Du kan naturligvis også købe løbesko til, hvilken som helst løbestil uanset om du har neutral løbestil eller pronerende løbestil. Hos Sportsway.dk er der også kun 1-3 dages leveringstid og ved langt de fleste produkter får du endda gratis fragt.

Hvis du følger ovenstående råd og anbefalinger når du skal købe nye løbesko, så er du sikker på at vælge det par der passer perfekt til dig. I vores løbesko test kan du også finde en løbesko fra vidt forskellige mærker og i vidt forskellige prisniveauer, så du kan vælge en model uanset, hvad dit budget er når der skal købes løbesko. Hvis du har forslag til andre modeller eller produkter, som du gerne ser vi tester fremover. Så vil vi meget gerne høre fra dig. Vi håber du kunne bruge vores test til noget, og at du finder det helt rigtige par løbesko.

Relaterede tests:

Se også vores løbeur test lige her.

Vores kilder:

IFORM – 5 klassiske fejl du begår når du skal købe løbesko

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.