Kamera test – Bedst i test

Kunne du ikke godt tænke dig at forevige dine minder? Så er det måske tid til, at du skal købe et kamera af god kvalitet. Det kan også være du allerede har et kamera og gerne vil investere i et nyt og bedre kamera. Så bør du læse vores kamera test her, hvor vi har testet alle de bedste kameraer på markedet. Vi har bl.a. kigget på forskellige parametre som billedkvaliteten, brugervenlighed, funktioner og pris i de forskellige kameraer. Under vores kamera test, kan du også finde en miniguide til, hvordan du finder et godt kamera der passer til dit behov og budget. Vi har også lavet en liste med de bedste kamera mærker.

I vores kamera test har vi testet i alt 4 forskellige kameraer fra mærker som Canon, Sony og Polaroid. Det er nogle af de bedste mærker du kan finde i dag, hvorfor vi har testet dem. Derfor kan du også være sikker på at de alle er af god kvalitet. Vi håber du finder et godt kamera, som du bliver glad for efter at have læst vores kamera test. Rigtig god fornøjelse med at læse vores kamera test.

Canon EOS 1300D m/EF-S – Testvinder

Testvinderen af vores kamera test har vi valgt skulle være Canon EOS 1300D m/EF-S.
Der er flere årsager til at det er dette kamera vi har valgt som testvinder. Hovedsageligt er Canon EOS 1300D m/EF-S det kamera i vores test, som tager de absolut bedste billeder. Dette kamera er en smule dyrere end de andre kameraer i vores test, men man får også langt mere for sine penge. Du kan tage de mest fantastiske billeder med Canon EOS 1300D m/EF-S og indfange selv de mindste detaljer med dens 18 megapixel og APS-C sensoren. Derfor kan du også printe billeder med Canon EOS 1300D m/EF-S helt op til papirstørrelsen A2.

Der er indbygget wifi og NFC tilslutning i Canon EOS 1300D m/EF-S, hvorfor du nemt og hurtigt kan tilsutte den din telefon eller en printer. Så kan du printe billeder direkte på din printer eller tilslutte din computer og overføre billeder hertil. Du skal ikke være bekymret for at løbe tør for plads med dette kamera. Canon EOS 1300D m/EF-S er desuden også et letvægtskamera, som kun vejer 485 gram. Så kan du nemt tage kameraet med rundt uden at skulle tænke på om det er for tungt. Du kan læse meget mere om dette kamera herunder.

Om produktet

Hvis du godt kan lide at tage billeder med selv de mindste detaljer på, så er dette kamera helt sikkert noget for dig. Canon EOS 1300D m/EF-S har nemlig optisk billedstabilisering. Optisk billedstabilisering er en funktion der giver dig mulighed for, at tage billeder med en længere lukkertid end normalt. Vil du også gerne kunne tage gode videoer med dit spejlreflekskamera, så er det også muligt med Canon EOS 1300D m/EF-S. Canon EOS 1300D m/EF-S har nemlig Full-HD video optager i sig, hvorfor du kan tage de bedste videoer med dette kamera. 

Du skal ikke være bekymret for at løbe tør for plads med Canon EOS 1300D m/EF-S, da der er ekstra meget hukommelse i dette kamera. Der er også plads til et ekstra hukommelseskort, hvis du vil have plads til flere billeder og videoer i Canon EOS 1300D m/EF-S. Hvis du vil have det absolut bedste kamera, så er der ingen tvivl om at du skal vælge Canon EOS 1300D m/EF-S. Læs mere om produktet på Wupti.coms hjemmeside, hvor du kan købe det for 3.399 kroner.

Produktdetaljer

 • Testvinder af vores kamera test
 • Stort LCD display på 3”
 • Wifi / NFC
 • Spejlreflekskamera af højeste kvalitet
 • Full-HD film

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Sony ILCE-5000L 

Det 2 bedste kamera vi har testet er fra Sony. Sony ILCE-5000L er et rigtig godt kamera der kan tage de skarpeste billeder såvel som optage video i Full-HD. Derfor kan du bruge Sony ILCE-5000L både som almindeligt kamera såvel som videokamera. Det kan være nyttigt hvis du gerne vil have kamera og videooptager i én og samme enhed. Udover at kunne tage gode billeder og videoer, så er Sony ILCE-5000L også et kamera der er fyldt med smarte funktioner. Blandt andet har Sony ILCE-5000L et vipbart LCD display, så du nemt og hurtigt kan se om billederne eller de videoer du har optaget er blevet gode.

Det er også smart med et vipbart LCD display, hvis du vil tage selfies, da du bare kan dreje displayet om til dig selv.  Selve displayet er på i alt 3”, hvilket er en stor skærm så du har masser af plads til at kunne se billeder og video på. I forhold til selve kameraet så har Sony ILCE-5000L et 16-50mm objektiv. Du kan naturligvis skifte objektivet, hvis du vil have et andet på. Sony ILCE-5000L er verdens letteste kamera og vejer kun 269 gram. Det kan være en fordel at have et let kamera, hvis man skal ud og tage billeder eller videoer hele dagen. Læs meget mere om Sony ILCE-5000L lige herunder.

Om produktet

Udover ovenstående har du også mulighed for, at gøre film og billeder levende med en smart funktion i Sony ILCE-5000L. Kameraet her har nemlig indbygget billedeffekter, hvilket gør dine billeder mere levende. Du kan selv eksperimentere dig rundt i 13 forskellige billedeffekter. Du kan se de forskellige billedeffekter i realtid på LCD displayet. Sony ILCE-5000L har også noget der hedder PlayMemories–kamera-Apps indbygget, som forvandler din fotograferings oplevelse. Med PlayMemories-kamera-apps er det altså meget sjovere at tage billeder med dit Sony ILCE-5000L spejlreflekskamera. 

Du kan altid downloade de nyeste apps og redigere billeder direkte på kameraet og ekstra forbedringer på billederne. Hvis du vil læse mere om Sony ILCE-5000L kan du gøre det på Wupti.com, som forhandler dette spejlreflekskamera. Du kan købe Sony ILCE-5000L for 4.499 kroner hos Wupti.com.

Produktdetaljer

 • Tager fantastiske billeder
 • Optisk billedstabilisering
 • Full-HD filmoptagelse
 • Vipbar LCD display

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Canon PowerShot SX60 HS 

Canon PowerShot SX60 HS minder på mange måder om testvinderen, som også er et spejlreflekskamera fra Canon som dette. Dog er der flere forskelle fra ovenstående testvinder og til Canon PowerShot SX60 HS. Canon PowerShot SX60 HS er naturligvis også et kamera der tager rigtig gode billeder, men er på nogle punkter et kamera, som er lidt mere familievenligt. Eksempelvis har Canon PowerShot SX60 HS et roterbart LCD display, som kan være en fordel at have, hvis man skal tage selfies eller gruppebilleder man selv gerne vil være med på. 

Der er naturligvis også gængse funktioner i dette kamera som eksempelvis timer. Du kan også tage skarpere billeder tættere på med Canon PowerShot SX60 HS, eftersom du kan udforske detaljer med helt op til 65 x zoom. Så kan du altså tage billeder helt langt fra og så alligevel få skarpe billeder og film. Læs mere om Canon PowerShot SX60 HS herunder.

Om produktet

Canon PowerShot SX60 HS er også et rigtig godt spejlreflekskamera, som er en smule billigere end testvinderen af vores kamera test. Derfor har vi valgt at kåre Canon PowerShot SX60 HS som det kamera der er bedst til prisen, da du får en smule mere for pengene her. Canon PowerShot SX60 HS har nogle få megapixels færre end testvinderen på 16,1 megapixel. På trods af det tager den stadig fantastiske billeder og videoer. 

Ved hjælp af Canon HS System er det også muligt for dig, at tage billeder i svagt lys uden at skulle tage blitz på. Så kan du altså også tage flottere billeder om aftenen og om natten. Der er heller ingen grund til at bekymre sig om kamerarystelser, da Canon PowerShot SX60 HS har indbygget optisk stabilisator. Hvis du synes Canon PowerShot SX60 HS lyder som et godt kamera, så kan du læse meget mere om dette kamera på Wupti.coms hjemmeside, hvor du kan købe det for kun 3.295 kroner.

Produktdetaljer

 • Bedst til prisen
 • Roterbart LCD display
 • Udforsk detaljer med 65 x zoom funktion
 • WIFI og NFC

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Polaroid Snap Touch 

Polaroid Snap Touch er en helt anden type kamera end de andre kameraer vi har med i vores test. Polaroid Snap Touch er nemlig et digitalkamera, som er mere målrettet dig som skal på ferie og gerne vil tage gode billeder, uden at skulle investere for mange penge i et kamera. Polaroid Snap Touch er nemlig det billigste kamera vi har med i vores test. På trods af at det er det billigste kamera er det dog stadig et kamera af høj kvalitet. Polaroid Snap Touch har nemlig 13 megapixel. Polaroid Snap Touch har også en stor hukommelse så du har plads til en masse billeder og videoer på dit kamera.

Polaroid Snap Touch er også et unikt kamera eftersom du kan printe de billeder du lige har taget direkte fra kameraet. Hvis ikke du vil printe dem kan du naturligvis også bare vælge, at printe dem til et senere tidspunkt eller bare lægge dem over på din computer. Polaroid Snap Touch har desuden også en 3,5” stor LCD display touch skærm, hvorfra du kan redigere og se dine billeder og videoer. Polaroid Snap Touch har naturligvis også standardfunktioner som automatisk timer såvel som mikrofon og højttaler. Derudover er der også indikator for både papir og batteri. Hvis du synes at Polaroid Snap Touch lyder som noget for dig, så kan du købe det hos Wupti.com for kun 1.399 kroner.

Produktdetaljer

 • Vælg at printe billeder direkte fra kameraet
 • 3,5” LCD display touch skærm
 • 13 megapixel digitalkamera
 • Indbygget bluetooth

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Vigtige kriterier når du skal købe nyt kamera

Har du besluttet dig for at købe nyt kamera? Så kan det være svært, at skulle finde det helt rigtige kamera der passer til dit behov og budget. Før du overhovedet begynder at kigge efter et nyt kamera så skal du finde ud af, hvad dit behov for et kamera er. Hvor meget skal du bruge et kamera, og hvad skal du bruge det til. Det er spørgsmål som dette du skal stille dig selv, inden du køber nyt kamera. I vores kamera test har vi bl.a. testet de forskellige kameraer ud fra kriterier, som billedkvalitet, funktioner, pris og flere. Du kan læse mere om de vigtigste kriterier, som vi anbefaler dig at kigge efter når du skal købe et nyt kamera herunder.

Billedkvalitet – Når du skal købe et nyt kamera, er der ingen tvivl om at det absolut vigtigste kriterie du skal gå efter er billedkvaliteten. Hvis ikke det kamera du køber tager gode billeder, hvad er så meningen med at købe kameraet. Der er naturligvis stor forskel på kvaliteten af de forskellige kameraer og hvor mange pixels der er i. Og netop antallet af pixels i dit kamera er en af de ting der er sigende for, hvor god en billedkvalitet kameraet kan tage. Der er naturligvis også flere parametre som bl.a. stabilisering o.lign som spiller en rolle for billedkvaliteten. Så længe du vælger et kamera der har en billedkvalitet af høj kvalitet og som passer til det behov du har.

Hukommelse – Hvis du tager mange billeder og film på dit kamera, så er det også en god idé at vælge et kamera der har stor hukommelse. Både billeder og videoer i HD kvalitet er noget af det der optager meget plads på dit kamera. Dog bør dette ikke være det afgørende parameter for, hvilket kamera du vælger, da du godt kan tilkøbe et ekstra hukommelseskort og sætte i langt de fleste kameraer.

Nøglefunktioner – De nøglefunktioner du finder i et kamera er også meget sigende for, hvor god en kvalitet kameraet er af. Derfor er nøglefunktionerne også ret vigtige når du skal købe nyt kamera. Nogle af de vigtigste nøglefunktioner du bør kigge efter i et kamera er uden tvivl skarpheden, zoom-funktion, Wifi og NFC og lignende nøglefunktioner. Det er naturligvis igen forskelligt fra kamera til kamera, hvad det er for nogle nøglefunktioner der hører med. Kig derfor efter i produktbeskrivelsen når du køber kamera, hvad det er for nogle nøglefunktioner du får med.

Pris – Før du går på udkig efter drømme kameraet du godt kunne tænke dig at købe, så skal du lige finde ud af med dig selv, hvor mange penge du reelt set vil bruge på et kamera. Det nytter ikke noget at du har fundet et kamera der er langt over dit budget, hvorfor kameraets pris er noget af det første du skal finde ud af, når du skal købe nyt kamera. Du kan sagtens finde et godt kamera der kan tage rigtig gode billeder fra 3.000 kroner og opefter. I vores kamera test har vi taget kameraer med i vidt forskellige prisklasser, hvorfor du sagtens burde kunne finde noget til dit budget.

De bedste mærker indenfor kameraer

Der er mange forskellige kameramærker du kan vælge imellem, men det er ikke alle sammen der er lige gode. Derfor har vi også lavet denne kamera test for, at finde frem til de bedste mærker og kameraer, så du ved hvad du skal gå efter, når du skal købe et nyt kamera. De kamera mærker vi har skrevet ned herunder, er de klart bedste, hvorfor vi også vil anbefale dig til at vælge en af disse mærker når du skal købe et nyt kamera. Du kan se hvilke modeller fra de forskellige kamera mærker vi anbefaler dig til at gå efter i ovenstående kamera test.

 • Canon
 • Sony
 • Polaroid

Kamera forhandlere

Når du skal købe nyt kamera, er der mange forskellige netbutikker og fysiske butikker, hvor du kan købe det kamera du gerne vil have. Men hvis du gerne vil have et kamera til en god pris, så vil vi ikke anbefale dig til, at købe det i en fysisk butik. Du kan nemlig spare mange penge ved, at købe et nyt kamera i en netbutik. Bl.a. derfor har vi også lavet denne liste herunder, hvor du kan se de netbutikker vi vil anbefale dig til, at købe kamera hos.

Wupti.com – Der er ingen tvivl om at Wupti.com er en af de klart førende netbutikker. Wupti har generelt bare et stort udvalg indenfor vidt forskellige produktkategorier, og ikke kun et stort udvalg indenfor kameraer. Du kan blandt andet købe mærker som Canon, Sony og Polaroid kameraer på Wupti.com. Det er nogle af de bedste mærker indenfor kameraer, hvorfor du bør købe kamera hos Wupti. I mange tilfælde kan du også spare helt op til 30-40% på alle deres kameraer. Se hele udvalget på deres hjemmeside idag.

Vi håber du kunne bruge vores kamera test til noget, og at du bliver glad for det kamera du køber. Hvis du vælger en af de modeller vi har med i vores kamera test er der ingen tvivl om, at du vil blive glad for dit kamera. Vi har nemlig kun valgt at tage de absolut bedste kameraer med i vores test, hvorfor vi naturligvis vil anbefale dig til at vælge en af de kameraer. Hvis du har nogle spørgsmål til vores test, eller ønsker til fremtidige tests, så kan du lægge en kommentar under vores artikel, og så vil vi vende tilbage hurtigst muligt. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit nye kamera.

Relaterede tests:

Se også vores test af kamera objektiver her.

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.