Find opvaskemaskinen der passer til dit behov

Går du i en hvidevareforhandler, vil du hurtigt lægge mærke til, at der er mange forskellige modeller og prisklasser, når det kommer til opvaskemaskiner. Opvaskemaskiner laves nemlig til mange forskellige behov, så der er forskel på, hvilken maskine du skal vælge. For at finde den perfekte maskine til dig, får du her et par råd, som kan gøre processen nemmere.

Hvor skal opvaskemaskinen være?

Der findes tre forskellige typer opvaskemaskiner; underbygningsmaskiner, smalle maskiner og bordopvaskemaskiner. En underbygningsmaskine er normalt 60×90 centimeter, og de passer som regel under køkkenbordet. En smal opvaskemaskine er 45 centimeter bred, så den kræver mindre plads, mens en bordopvaskemaskine måler omkring 45×45 centimeter og derfor passer på et køkkenbord. Med disse informationer kan du derfor se på, hvor meget plads du har i køkkenet, for at finde ud af, hvilken maskine, der passer til dig.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være?

Når du ved, hvilken type opvaskemaskine, du har plads til, kan du finde ud af, hvor meget service den skal kunne rengøre på én gang. Underbygningsmaskiner har ofte kapacitet til 13-15 kuverter, mens en smal opvaskemaskine gerne har plads til 9-10 kuverter. En bordopvaskemaskine har derimod plads til 4-6 kuverter. Har du en stor familie, er bordopvaskeren derfor ikke lige så ideel som underbygningsmaskinen.

Hvad skal opvaskemaskinen kunne?

Opvaskemaskiner kommer med alverdens forskellige programmer og funktioner til enhver smag. Hvis det er vigtigt for dig, at maskinen ikke bruger meget vand, kan du derfor se, om en model, der passer til dit køkken og forbrug af service, har sådanne en funktion. Hvis du har små børn eller arbejder hjemmefra, er det også en mulighed at få en støjsvag maskine, som knap kan høres. En opvaskemaskine kan være en dyr investering, og derfor kan du få en kassekredit, så økonomien ikke væltes, når du har fundet den maskine, du kan tænke dig.