Elevationsseng Test – Stort udvalg af elevationssenge

Hvis du vil have den absolut bedste seng du overhovedet kan få – så skal du købe en elevationsseng. Der er rigtig mange danskere der undervurderer vigtigheden af, at få ordentlig søvn. Hvis man skal fungere optimalt hele dagen lang uden, at gå og være træt, så skal man have ordentlig søvn. Og det hele starter naturligvis med at man har den helt rigtige seng. Derfor kan vi kun anbefale dig til at investere i en elevationsseng. For en elevationsseng er netop en investering, da det typisk er en dyrere sengetype end en almindelig seng. Hvis man skal have en god elevationsseng, skal du op over 10.000 kroner, hvis det skal være en dobbelt elevationsseng som har lang garanti og som holder i mange år frem. Vi har valgt at lave denne elevationsseng test for, at gøre dig klogere omkring vigtigheden af en god nats søvn og at du får det på bedste vis med en elevationsseng. 

I vores elevationsseng test har vi kigget på i alt 8 forskellige elevationssenge. Vi har dog kun valgt at tage 4 af disse elevationssenge med her i vores test. Vi vil kun anbefale dig det bedste, og derfor kan du også være sikker på at nedenstående elevationssenge er af absolut højeste kvalitet. Vi har kigget på mærker som bl.a. Ophelia, Nordic Elevation, Sleepzone og Athena. Alle er anerkendte mærker indenfor elevationssenge. Du kan læse meget mere om de forskellige modeller herunder i vores test. Rigtig god læselyst.

Bedst i test – Ophelia Elevation 180 x 200 cm

Vi har valgt at kåre Ophelia Elevation som den bedste elevationsseng og dermed testvinderen af vores elevationssenge test. Hvis du vil have den absolut bedste dobbelt elevationsseng så skal du vælge denne model og det er der flere årsager til. Blandt andet så får du 15 års madras garanti når du køber denne elevationsseng. Hvis du vil have en elevationsseng der holder i mange år frem, så er det smart at vælge en der har så lang garanti.

Desuden så er Ophelia Elevation også en elevationsseng der har en særdeles støjsvag motor. Og det kan være rart, hvis du vil justere sidde eller ligge position når det er sengetid eller om morgenen. Så undgår du at vække, hvis der ligger andre i sengen. Ophelia Elevation er en dobbeltseng der er af høj kvalitet, og du kan vælge at få en madras med der er af medium hårdhed. Når du skal købe ny elevationsseng er det da også netop denne type madras vi anbefaler dig at vælge.

Om produktet

Hvis du ikke vil gå på kompromis med hverken kvalitet eller komfort, så er der ingen tvivl om at du skal investere i Ophelia Elevationsseng. Hvis du køber Ophelia Elevation får du 5-zonede multipocketfjedre med en latextopmadras. En latex topmadras er specielt god til dig, hvis du har det varmt om natten, da den fungerer lidt ligesom en ventilator grundet den specielle konstruktion. Så er du sikker på den absolut bedste komfort i din elevationsseng. Der medfølger desuden også 19 cm høje stålben til denne seng, som du hurtigt og let kan skrue på ved levering. Hvis du gerne vil købe denne elevationsseng fra Ophelia, så kan den købes hos Unoliving.com for 14.899 kroner. Unoliving.com er en af de eneste forhandlere vi har fundet til denne elevationsseng og er desuden også det sted, hvor du kan købe Ophelia Elevation til den bedste pris.

Produktdetaljer

 • Testvinder af elevationsseng test
 • Sengestørrelse: 180 x 200 cm
 • 15 års madras garanti
 • Støjsvag motor
 • Madras hårdhed – Medium

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Nordic Elevation No. 2 180 x 200 cm 

Den 2 bedste elevationsseng i vores test, har vi valgt skulle være Nordic Elevation No. 2. Du har sikkert hørt om Nordic Elevation før da det er et dansk mærke. Nordic Elevation No. 2 er også danskproduceret og derfor er du også sikker på, at der er en lang holdbarhed i denne seng. Du får også 15 års garanti på fjederbrud når du køber denne elevationsseng. Så hvis du vil have en elevationsseng der holder i mange år frem, så skal du købe denne model fra Nordic Elevation.

Selvom Nordic Elevation No. 2 blev 2’er i vores elevationsseng test, så har vi stadig valgt at kåre dette til den seng som er bedst til prisen. Med Nordic Elevation No. 2 har du egentlig flere forskellige valgmuligheder både i forhold til hårdhed af madrassen, gavlen og topmadrassen. Du kan vælge lige akkurat den hårdhed du vil have og den topmadras type du ønsker. Når du handler på forhandlerens hjemmeside, som til denne elevationsseng er Sengefabriksudsalg.dk vi har anbefalet.

Om produktet

Nordic Elevation No. 2 er en elevationsseng der har 500 multipocket fjedre pr. kvadratmeter. Det er et af de højeste antal multipocket fjedre pr. kvadratmeter som du kan få og derfor ligger du også bare meget bedre i denne seng. Disse multipocket fjedre er zone fordelt, hvilket betyder at de er fordelt ud på bl.a. en nakke zone, ryg zone og en skulder zone. På den måde er du sikker på ikke at få ondt i hverken nakke eller ryg, når du sover i din elevationsseng fra Nordic Elevation No. 2. Den madras der er i Nordic Elevation No. 2 er desuden også en vendbar springmadras.

Du kan let og hurtigt justere din ligge eller sidde position i Nordic Elevation No. 2 elevationsseng. Der er nemlig indbygget LINAK motor, som ligeledes også er danskproduceret og er den bedste motor man kan have i en elevationsseng. Du kan ændre din ligge og siddeposition fra den tilhørende trådløse fjernbetjening. Så hvis du vil have en rigtig god elevationsseng til en skarp pris, så skal du investere i Nordic Elevation No. 2. Du kan købe Nordic Elevation No. 2 elevationsseng hos Sengefabriksudsalg.dk for kun 10.799 kroner, som er det sted vi vil anbefale dig at købe den.

Produktdetaljer

 • Danskproduceret elevationsseng
 • Sengestørrelse: 180 x 200 cm
 • Bedst til prisen
 • 15 års garanti på fjederbrud
 • Fast eller medium madras hårdhed

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Athena Elevation 180 x 200 cm

Hvis du vil have en holdbar og komfortabel elevationsseng, så skal du købe denne seng fra Athena Elevation. Athena Elevation er også en dansk produceret seng, som er af høj kvalitet, hvorfor du kan være sikker på at den kan holde i mange år frem. Som de ovenstående to senge i vores elevationssenge test, får du også 15 års madras garanti med, når du køber denne Athena Elevationsseng. Athena Elevation er i størrelsen 180 x 200 cm og bliver derfor betegnet som en dobbelt seng. Du kan dog også vælge at købe denne elevationsseng i andre størrelser fra 160×200 op til 180×200 cm.

Når du køber denne seng får du også en latex topmadras med der er lavet i multipocket fjedre. Med denne madras og multipocket fjedre er du sikker på optimal søvn i din Athena Elevationsseng. Topmadrassen derimod er en H-split topmadras der sikrer, at du får en komfortabel søvn i Athena Elevationsseng. Hvis du vil købe denne elevationsseng fra Athena, så kan du købe den hos Unoliving.com for kun 11.699 kroner. Det er en særdeles skarp pris for en så god elevationsseng. Unoliving.com er desuden det sted vi har fundet denne seng til den bedste pris. Du kan læse meget mere om Athena Elevationsseng på forhandlerens hjemmeside lige herunder.

Produktdetaljer

 • Støjsvag motor
 • Sengestørrelse: 180 x 200 cm
 • 15 års madras garanti
 • Madras hårdhed: Medium

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Sleepzone elevationsseng 140 x 200 cm

Sleepzone elevationsseng er den billigste elevationsseng vi har med i vores test. På trods af at dette er den billigste model, så er den særdeles anbefalelsesværdig. Normalt er vores tommelfingerregel, at man skal bruge 10.000 kroner eller derover på en god elevationsseng, men det er ved størrelsen 180×200 cm. Sleepzone elevationsseng er i størrelsen 140×200 cm og derfor kan du sagtens købe denne seng fra Sleepzone og få en fantastisk nattesøvn. Når du køber Sleepzone elevationsseng får du også en madras med multipocket fjedre, der gør den behagelig og blød at ligge i. Der er i alt 254 multipocket fjedre pr. kvadratmeter i madrassen.

Sleepzone elevationsseng er også dansk produceret. Derfor kan du være sikker på at du får mest mulig kvalitet ud af en seng, og som kan holde i mange år frem. Eftersom Sleepzone elevationsseng er dansk produceret får du også 15 års garanti på fjederbrud i din madras. Derudover får du også 5 års garanti på den Okin motor der er i, som har en tilhørende trådløs fjernbetjening der gør det let, at justere din sidde eller ligge position i denne elevationsseng. Der medfølger desuden også ben samt madras ende bremse. Hvis du synes om denne elevationsseng fra Sleepzone, så kan du købe den for kun 8.999 kroner, som er den billigste elevationsseng du kan købe i vores senge test.

Produktdetaljer

 • Billigste elevationsseng
 • Sengestørrelse: 140 x 200 cm
 • Anbefales til dig med kropsvægt på mellem 60-90 kg
 • Metalben medfølger
 • Dansk produceret

Disse kriterier har vi testet elevationssenge ud fra

Når vi har testet de forskellige elevationssenge, som vi har med i ovenstående test, så har vi gjort det ud fra en række kriterier. Nogle af de kriterier har vi listet op herunder så du er klar over, hvad det er for nogle ting du skal kigge efter når der skal købes ny elevationsseng. Nogle af de vigtigste kriterier er bl.a. komfort, størrelsen og prisen på din elevationsseng. Du kan læse meget mere om de forskellige kriterier herunder.

Komfort – Et af de absolut vigtigste kriterier, som du skal kigge efter når der skal købes elevationsseng er helt klart komforten. Hvis ikke du ligger godt i den elevationsseng du prøver, så skal du ikke købe den. Ofte er det topmadrassen der afgør, hvorvidt der er god komfort i en elevationsseng eller ej. Derfor er det også vigtigt ikke kun at investere i en god elevationsseng. Men ligeledes også en topmadras der passer til den komfort du ønsker. Topmadrassen kan nemlig både være hård/medium/blød. Medium er det sikre valg når der skal købes elevationsseng, men hvis du godt kan lide at sengen klemmer sig blødt sammen om dig, så skal du vælge en blød topmadras.

Størrelse på elevationsseng – Størrelsen på den elevationsseng er naturligvis også afgørende for, hvad det er for en model du skal vælge. I vores elevationssenge test har vi kun testet elevationssenge i størrelsen 180×200, som svarer til en dobbeltseng. Du kan naturligvis også købe en elevationsseng i mange forskellige andre størrelser. Derfor skal du finde ud af med dig selv, hvilken sengestørrelse der passer til dig. Herunder har vi lavet en oversigt over de sengestørrelser du kan købe en elevationsseng i.

Pris – Før du overhovedet kigger efter den elevationsseng du skal købe, så vil vi anbefale dig til at finde ud af, hvor mange penge du vil bruge på en elevationsseng. Kvalitet og pris hænger naturligvis sammen og det skal du også have i baghovedet når der skal købes elevationsseng. Hvis du vil have en elevationsseng af høj kvalitet, så bør du være klar til at bruge omkring 10-15.000 kroner for en god elevationsseng.

Fordele ved en elevationsseng

Den bedste komfort – En af de klart største fordel ved en elevationsseng er, at du får den bedste komfort. Uanset om du bare vil ligge og sove i din elevationsseng, eller om du vil sidde op i sengen og læse el. lign så kan det lade sig gøre. Det varierer naturligvis stadig fra seng til seng, hvilken topmadras der er på m.v. Men overordnet set så er der den bedste komfort i de elevationssenge vi har med i vores test.

Forebygger nakke/ryg skader – Hvis du har problemer med nakke og eller rygskader, så kan vi kun anbefale dig til at investere i en god elevationsseng. Man må ikke vurdere sin søvn og den position man ligger i når man sover. Hvis ikke man ligger ordentligt når man sover, så kan det give skader i nakke og ryg på sigt. Netop af denne grund skal du investere i en elevationsseng, da du så vil undgå nakke og rygskader.

Juster sidde/liggeposition – En stor fordel ved en elevationsseng er selvfølgelig også mulighed for, at justere både sidde og liggeposition. Det er en af de store grunde til at mange vælger at købe en elevationsseng i første omgang. Netop at der er mulighed for, at ændre sidde/liggeposition let og behageligt.

Brugervenlig – Hvis du har prøvet en elevationsseng før, vil du også have oplevet at uanset model så er det en særdeles brugervenlig seng. Alt du skal gøre for at ændre sidde/liggeposition er, at trykke på en knap på den medfølgende fjernbetjening. Der plejer altid at medfølge enten en trådløs eller fjernbetjening i ledning til din elevationsseng.

De bedste elevationsseng forhandlere

Der er mange møbelbutikker og netbutikker som sælger elevationssenge. Derfor kan det godt være uoverskueligt, at skulle tage stilling til, hvor det er man egentlig skal købe sin nye elevationsseng henne. Hvis du vil købe en elevationsseng kan vi dog anbefale dig til, at købe den på nettet. Hvis du vil finde en elevationsseng af god kvalitet, som samtidig er til en fair pris, så skal du købe den i en af nedenstående netbutikker. Læs meget mere om dem herunder.

Boboonline.dk – Boboonline.dk er en netbutik med et stort udvalg indenfor møbler og ting til hjemmet. Hvis du skal bruge nips og lækre dekorationer så er det helt sikkert hos Boboonline.dk du skal kigge hos. Derudover har Boboonline.dk også et stort udvalg indenfor møbler og heraf også elevationssenge fra mærker som bl.a. Sleepzone. Boboonline.dk har ikke et så stort udvalg indenfor elevationssenge, men du kan sagtens finde en rigtig flot og god elevationsseng.

Sengefabriksudsalg.dk – Sengefabriksudsalg.dk er derimod en af de netbutikker du finder herhjemme i Danmark, som har det klart største udvalg indenfor elevationssenge og almindelige senge på nettet. Hvis du vil købe en elevationsseng på Sengefabriksudsalg.dk er der mange forskellige mærker at vælge imellem. Du kan se de mærker og modeller, som vi vil anbefale dig til at gå efter i ovenstående elevationssenge test. Sengefabriksudsalg.dk har 5 ud af 5 stjerner på Trustpilot.dk fra over 1000 kunders anmeldelser. Derfor kan du trygt og sikkert handle her og du får også hurtig levering når du handler elevationsseng hos Sengefabriksudsalg.dk.

Elevationsseng størrelse

Har du besluttet dig for at købe en elevationsseng, hvad skal man egentlig vælge for en størrelse så? Det er naturligvis ikke noget vi kan sige på forhånd for dig, men noget du skal finde ud af selv. Behovet fra person til person kan være meget varierende. Er man eksempelvis kun en mand, så vil vi anbefale dig til at en enkeltmandsseng eller en halvandenmandsseng. Hvis man derimod er et kærestepar eller gift, så bør man vælge en dobbeltseng for optimal nattesøvn. Det er vigtigt man ikke går på kompromis med netop størrelsen, da en for lille seng vil gå ud over din nattesøvn og på sigt vil få flere følger.
Herunder kan du se de korrekte størrelser, når du skal købe ny elevationsseng.

 • 90 x 200 cm – Svarende til en enmandsseng
 • 120 x 200 cm – En stor enmandsseng
 • 140 x 200 cm – Halvandenmandsseng
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm – Dobbeltseng
 • 180 x 210 cm – Ekstra lang dobbeltseng

Vi håber du fandt ovenstående elevationsseng test nyttig fra os. Vi har virkelig gjort meget arbejde ud af, at teste og finde frem til den bedste elevationsseng til dig. Det er meget vigtigt for os, at du finder den helt rigtige elevationsseng af høj kvalitet. Det kan du også sagtens, hvis du følger ovenstående råd og tips vi kommer med. Hvis du vil være helt sikker på at finde en elevationsseng af høj kvalitet, så skal du vælge en af de modeller vi har med i vores test. Vi ønsker dig god fornøjelse med din nye elevationsseng. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til andre produkter vi skal teste fremover.

Relaterede tests:

Kig også vores topmadras test igennem her.

Kilder:

Synrgi.dk – Den bedste seng til dårlig ryg

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.