Det skal du kigge efter, inden du køber en brugt bil

For mange er billige brugte biler lig med penge sparet, men sådan er det ikke altid, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke helt ved, hvad du skal være opmærksom på. Der kan nemlig komme nogle ubehagelige og dyre overraskelser ved at købe en brugt bil Fyn, som man ikke lige har fået kigget ordentlig efter før købet.

De ting du let kan kigge efter

Motor
Det er vigtigt, at du prøvekører bilen inden du køber den. Der er mange som prøvekører en brugt bil i ca. 5 minutter, men dette er ikke nok. Du bør prøvekøre den i mindst 20 minutter, fordi så har du mulighed for at lytte efter mislyde fra motoren. Derudover så kan du også nå at få en bedre fornemmelse for om alle tingene virker, såsom gear og bremser.

Forruden
Du bør kigge efter stenslag og ridser i ruden. Især fordi stenslag kan udvikle sig til en revne og det kan komme til at koste nogle tusinde kroner at få den skiftet. Det er især revner og stenslag i synsfeltet som du skal være opmærksom på, fordi hvis der er det, så er det ulovligt. Derfor bør du gøre sælger opmærksom på det og eventuelt få et afslag i prisen, så du kan få forruden udskiftet.

Dæk
Inden købet bør du undersøge om dækkene på bilen er slidt ensartet, samt se på om mønsterdybden er mindst 1,6 mm., da dette er lovkravet.

Slutseddelen

Du bør ikke skrive under på slutsedlen, før du er sikker på, at bilen er helt i orden. På en slutseddel bør der stå alle de elementer, som aftales ved bilkøbet, og en række oplysninger, som sælger skal informere om ved salget. Det kan for eksempel være omkring en udskiftning af bildele eller skader osv.

Lav en kommentar