Det skal du give dine dyr at spise

Hvad skal du egentlig give dine dyr at spise? Og hvor får du fat i dit dyrfoder? Hvilken form for foder, du skal købe, afhænger naturligvis meget af hvilket dyr, du har. Der er både forskel på typer af dyr, racer og størrelser.

 

Det skal du give mindre kæledyr

 

Hvis du har mindre kæledyr såsom hunde, katte, kaniner eller noget lignende, kan du ofte købe dit dyrfoder i alle supermarkeder. Til hunde og katte kan du vælge imellem tørkost og mad på dåse. Her er det en god idé bare at prøve dig frem. Nogle dyr foretrækker det ene, og andre foretrækker det andet. Generelt med de mindre kæledyr, er det bare med at prøve sig frem. Hvis du har kaniner eller marsvin, er det også lækkert for dem, hvis du hver gang du har mulighed for det, plukker nogle mælkebøtter til dem. Hvis du vil have foder af højere kvalitet, kan du også gå til dyrlægen og få noget, men ofte er det slet ikke nødvendigt, da foderet fra supermarkeder er ganske fint.

 

Større dyr og gårddyr

 

Har du større dyr eller dyr på en gård, er det nødvendigt at kontakte en speciel forhandler af foder til den slags dyr, da det ikke er noget, du blot kan gå ned i et supermarked og få. Som regel er det også langt større mængder, du har brug for. Er du fra Nordsjælland og har brug for kvægfoder f.eks., kan du få det bedste foder til dine kvæg her. Har du derimod heste, er du nødt til at kontakte en forhandler af hestefoder. Hvis du kommer i kontakt med en specialforhandler, kan de også rådgive dig mht. hvilken specifikt foder lige præcis dine dyr, har bedst af at få. Det kræver blot en enkelt google-søgning at finde sådan en.