DAB Radio Test – Bedst i test

Har du overvejet om du skal købe en DAB Radio? Det er i løbet af de seneste par år er det blevet yderst populært at have en DAB Radio i de danske hjem. Man kan bruge en DAB Radio til mange ting og i mange af husets rum. Uanset om det er køkkenet eller om det er på badeværelset eller i soveværelset. Ens morgen bliver bare automatisk hyggeligere af, at høre noget dejlig morgenradio til at starte dagen på. Der er samtidigt også rigtig mange forskellige modeller at vælge imellem. Derfor kan det også være svært at tage stilling til, hvad det er for en slags DAB Radio man skal købe. Netop af denne grund har vi lavet denne DAB Radio test lige herunder, hvor du kan læse meget mere om de forskellige DAB Radioer, som du kan vælge imellem.

Vi har i alt testet 4 forskellige DAB Radioer i denne uges test. Vi har testet DAB Radio fra forskellige mærker såsom IRC og Philips. Det er ikke uden grund, at 3 af de 4 modeller vi har med i vores DAB Radio test er fra IRC. Det er bare et af de klart bedste mærker indenfor DAB Radio og derfor har vi også kåret testvinderen af vores DAB Radio test til, at være IRC The Transistor DAB+ Radio. Du kan læse meget mere om denne DAB Radio lige herunder. I vores DAB Radio test har vi bl.a. kigget på parametre såsom lydkvalitet, pris og design. Se mere i vores test lige herunder. Vi ønsker dig rigtig god læselyst med vores DAB Radio test.

Bedst i test – IRC The Transistor DAB+ Radio

Testvinderen af denne uges DAB radio test har vi valgt skulle være IRC The Transistor. Dette er en flot og lækker DAB radio i et unikt design, som er transportabel og du kan dermed også bruge den som højttaler. Der er nemlig også mulighed for tilslutning af din smartphone, tablet eller computer til IRC The Transistor. IRC The Transistor er naturligvis også en DAB+, hvorfor du kan tage alle de nyeste radiokanaler. Vi vil kun anbefale dig til at vælge en DAB+ når du skal købe en DAB radio for, at være sikker på at den kan tage alle de nyeste kanaler. Så hvis du vil have en flot og enkel DAB radio så skal du vælge denne DAB radio fra IRC. Du er naturligvis også sikker på, at der er god lyd i denne DAB radio. Du kan læse meget mere om testvinderen på forhandler linket herover.

Specifikationer

 • Testvinder af vores DAB Radio test
 • Lækkert og unikt design
 • DAB+
 • Mulighed for tilslutning af høretelefoner

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]IRC IKR1360 DAB Hvid

Den 2 bedste DAB radio i vores test er ligeledes også en DAB radio fra IRC. Det er ikke uden grund at 3 ud af de 4 DAB radioer vi har testet er fra IRC. Det er bare et af de klart bedste mærker indenfor netop DAB radio. IRC IKR1360 er naturligvis også en DAB+, så du kan spille alle de nyeste kanaler. Det er også muligt at tilkoble din smartphone eller computer til IRC IKR1360, da der er indbygget bluetooth i denne model. Det kan altså være en stor fordel, at have en kombineret DAB radio samt højttaler. Udover ovenstående er der også indbygget CD afspiller i IRC IKR1360. Selvom IRC IKR1360 er lidt større end en traditionel DAB radio, så er det også en fordel da den så kan spille ret højt og dermed også bruges som højttaler. Denne model fås desuden også i sort. Læs meget mere om produkter på forhandlerens hjemmeside herover.

Specifikationer

 • DAB+
 • CD afspiller
 • Bluetooth
 • Kan spille højt

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

IRC IRK1440 DAB+ Radio Hvid

Denne IRC IRK1440 DAB radio er også en rigtig designklassiker som her er i hvid. Kan også købes i sort, hvis du hellere vil have den farve. IRC IRK1440 er en enkel DAB radio der på trods af sit kompakte design kan mange forskellige ting. Udover at dette er en DAB+, så den kan spille alle de nyeste radiokanaler, så er der også mulighed for tilslutning via bluetooth. Dvs. at du kan sætte både din smartphone, tablet eller computer til IRC IRK1440. IRC IRK1440 er også et billigt alternativ til en flot DAB radio der ikke koster så mange penge, hvor du stadig får en høj lydkvalitet.

Der er 2 x 10 forudindstillede radiokanaler på denne IRC IRK1440 DAB radio. Vi vil sige at IRC IRK1440 er det perfekte valg til dig, som ønsker en god og minimalistisk DAB radio til at stå enten i køkkenet, stuen eller på badeværelset i dit hjem. Hvis du vil læse mere om IRC IRK1440, skal du bare gå ind på forhandler linket lige herover.

Specifikationer

 • DAB+
 • Flot og enkelt design
 • Bluetooth tilslutning

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Philips AE5220/12 Dab+ Radio

Den billigste DAB radio vi har med i vores test er denne Philips AE5220/12 DAB radio. På trods af, at det er den billigste DAB radio vi har med i vores test, så kan du stadig være sikker på at der kommer fantastisk lyd ud af den. Udover at lydkvaliteten er i top med denne DAB radio, så er den også transportabel så du kan tage den med hvorhen du vil.

Det er en stor fordel, hvis du en sommerdag vil ned i parken med dine venner og gerne vil have en højttaler med. Så kan du nemlig ikke kun bruge din DAB radio, som radio i hjemmet, men ligeledes også en traditionel højttaler. Du kan naturligvis tilkoble både din smartphone, tablet og computer til Philips AE5220/12 da der er indbygget bluetooth.

Philips AE5220/12 er selvfølgelig også en DAB+ så du er sikker på, at du kan tage alle de nyeste radio kanaler. Generelt har Philips AE5220/12 også bare et enkelt og flot design, hvorfor du kan have den stående hvor som helst i dit hjem. Hvis du vil læse mere om Philips AE5220/12, kan du gå på forhandler linket lige herover.

Specifikationer

 • DAB+
 • Fantastisk lyd
 • Transportabel
 • Bluetooth indbygget

Guide til køb af DAB Radio

Der er mange ting at tage stilling til når der skal købes en ny DAB Radio. Derfor har vi herunder lavet en oversigt til dig, som gerne vil vide mere om, hvilke ting der er afgørende for om en DAB radio er af høj kvalitet eller ej. Nedenstående parametre er netop også de parametre vi har kigget efter når vi har lavet vores DAB radio test. Så uanset om du vælger at købe en af de modeller vi har taget med i denne test eller ej, så er det disse parametre du skal kigge efter, når du skal ud og købe en DAB radio. Vi har bl.a. kigget på lydkvalitet, DAB+, pris såvel som design. Det er disse fire ting, som er dem du bør kigge mest efter herunder. Du kan læse meget mere om de forskellige parametre lige herunder.

Lydkvalitet – Det absolut vigtigste parameter når der skal købes DAB Radio er lydkvaliteten. Dette er naturligvis ikke det eneste parameter, men bør være et af de afgørende parametre for, hvad det er for en DAB Radio du vælger. Der er stor forskel på, hvilken lydkvalitet der er i de modeller vi har med i ovenstående test. Her skal du bare tænke på at pris og kvalitet som oftest hænger sammen, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med prisen.

DAB+ eller almindelig DAB – Vi har fået mange henvendelser fra jer brugere om, hvad forskellen egentlig er på en DAB+ og en almindelig DAB Radio. I bund og grund har det egentlig bare noget, at gøre med hvilke kanaler din radio kan tage. Når du køber en DAB Radio kan vi kun anbefale dig til, at købe en DAB+ da den kan tage alle de nyeste kanaler. Langt de fleste nyere DAB Radioer er da også en DAB+. Alle de modeller vi har med i ovenstående test er i hvert fald DAB+.

Pris – Pris og kvalitet hænger sammen og derfor er det også vigtigt, at du finder en DAB Radio til en fornuftig pris. Inden du går på udkig efter en DAB Radio bør du selv være klar over, hvor mange penge du vil bruge på en DAB Radio. Så gør du det også meget lettere for dig selv, når du skal vælge hvilken model du skal købe-

Design – Design er naturligvis en smagssag og vidt forskellig fra person til person. Der er stor forskel på, hvordan de forskellige DAB Radio er designet og derfor har vi også taget vidt forskellige modeller med i vores DAB Radio test. Så har du noget at vælge imellem uanset om du er til det ene eller det andet design.

Disse DAB Radio mærker anbefaler vi

Det kan være uoverskueligt at skulle tage stilling til, hvad det egentlig er for et mærke man skal købe når man skal have en ny DAB Radio. Det er nemlig ikke alle mærker der er lige gode. Herunder har vi lavet en liste til dig, som er i tvivl om hvilket mærke du skal købe indenfor DAB Radio. Hvis du vil være sikker på at købe den helt rigtige model, så skal du vælge en af de DAB radioer vi har taget med i ovenstående test.

 • IRC
 • Philips
 • Tangent
 • Nordklang
 • Panasonic
 • B&O
 • Dantax

Her kan du købe en DAB Radio

Der er mange steder, hvor det kan lade sig gøre for dig at købe en DAB Radio. Hvis du vil købe en DAB Radio til en konkurrencedygtig pris og fra et godt mærke, så har vi lavet en liste til dig herunder med de steder, som vi vil anbefale dig til at købe hos. Hvis du vil spare penge på en DAB Radio kan vi klart anbefale dig til, at købe en DAB Radio på nettet. Mange steder er der også dag til dag levering og gratis fragt. Læs mere om de forskellige forhandlere på nettet herunder, som vi anbefaler dig til at købe DAB Radio hos.

Wupti.com – Hvis du er på udkig efter en ny DAB Radio så er Wupti.com, et rigtig godt bud på en shop du kan købe hos. Wupti.com har et stort udvalg af DAB Radioer med mange forskellige modeller og mærker du kan vælge imellem. Du kan både købe DAB Radio fra bl.a. IRC, Philips, Tangent og Nordklang hos Wupti. Du kan spare op til 30% ved at handle disse mærker på Wupti.com fremfor, at købe dem i en almindelig fysisk butik.
En af de helt store fordele ved og handle på Wupti.com er, at du får gratis fragt og der er dag til dag levering. Så er du altid sikker på at modtage dine varer yderst hurtigt.

Coolshop.dk – Coolshop.dk er også en af de større webshops i Danmark, som har et stort udvalg indenfor HIFI generelt og DAB radioer. Derfor er det også oplagt for dig, at tage et kig på Coolshop.dk, hvis du vil købe en DAB radio. Du kan finde DAB radio fra mærker såsom B&O, Dantax, Panasonic, IRC og Philips på Coolshop.dk. Coolshop.dk har også gratis fragt og dag til dag levering, hvorfor vi kun kan anbefale dig til at handle på Coolshop.dk.

Vi håber du kunne bruge vores DAB Radio test til noget og at du bliver glad for den DAB Radio du har købt. Hvis du vælger en af de DAB Radio modeller, som vi har med i ovenstående test, så er der ingen tvivl om at du nok skal blive glad for din beslutning. Hvis ikke du synes om nogle af de modeller vi har med i ovenstående test, så kan du se mange flere DAB radioer hos de forhandlere vi har med lige herover. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye DAB Radio.

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.