Brændeovn Test – Den bedste brændeovn på markedet

Vinteren nærmer sig så småt med hastige skridt! Har du også overvejet om du skulle have en brændeovn hjemme hos dig? Eller er det bare på tide med en ny brændeovn? Så er du landet det helt rigtige sted. For her på Testafdelingen.dk har vi foretaget en test af de nyeste og bedste brændeovne der er på markedet i dag. Så står du og skal købe en ny brændeovn, vil vi da klart anbefale dig til at læse vores test.
Vi har bl.a. testet de forskellige brændeovne ud fra parametre såsom pris, udseende og om det er en svanemærket og miljøvenlig brændeovn. Det er nemlig vigtigt når du skal vælge den brændeovn du skal købe.

I vores brændeovn test har vi i alt 4 forskellige brændeovne med fra forskellige mærker. Varde er dog det klart mest foretrukne og populære mærke i dag, hos langt de fleste danskere når der skal købes brændeovn. Og det er da også derfor der er så mange brændeovne med i vores test fra Varde. Det er et super godt mærke, som vi klart kan anbefale dig at købe en brændeovn fra. Testvinderen af vores brændeovn test blev Varde Cardif brændeovnen, som du kan læse meget mere om lige herunder. Vi ønsker dig god fornøjelse med vores brændeovn test og håber du finder frem til den rette brændeovn, som passer til dig og dit behov.

Bedst i test: Varde Cardif brændeovn

 

Vi har kåret Varde Cardif som testvinderen af vores brændeovn test. Der er mange grunde til at det er lige netop denne brændeovn, som vi har valgt til at blive testvinderen. Først og fremmest synes vi at Varde Cardif er den mest hyggelige af samtlige brændeovne vi har kunne finde. Der er åbent glas til alle sider og det giver ikke kun ekstra hygge, men fordeler også varmen mere jævnt ud i hele rummet. Varde Cardif er også den brændeovn vi synes har det bedste look. Varde Cardif er en enkel brændeovn, som passer ind i langt de fleste hjem.

Varde Cardif har i alt tre ruder, hvor der er en smart rudeskylsfunktion. Så er du sikker på at der altid er rene ruder i din brændeovn. Det giver ikke kun en pæn og ren brændeovn, men det giver ligeledes også en bedre varme fra din brændeovn. Varde Cardif har også et stort brændkammer under selv brændeovnen, så du altid kan skjule dit træ og altid har ekstra træ til når du skal bruge det. Denne brændeovn Varde Cardif har også tempererede håndtag uanset, hvor varm brændeovnen bliver. Alt i alt er der ingen tvivl om at dette er en særdeles anbefalelsesværdig brændeovn, som vi klart kan anbefale dig til at købe. Du kan læse meget mere om Varde Cardif på forhandlerens link lige herover.

Specifikationer

 • Testvinder af vores brændeovn test
 • Meget brugervenlig og nem at betjene
 • Stort brændkammer under brændeovnen
 • Tempererede håndtag

Varde Aura 2 brændeovn

 

Den 2 bedste brændeovn vi har med i vores test er denne model fra Varde Aura 2. Det er samme mærke og producent som testvinderen. Der er dog en forskel på flere områder fra Varde Aura 2 og til ovenstående testvinder. Varde Aura 2 har med en pris på 5.999 kroner stadig en del at byde på. Varde Aura 2 er en brændeovn af høj kvalitet, som kan opvarme et rum med en optimal størrelse på 30-105 m2.

Det er en meget passende størrelse, der er optimal til langt de fleste stuer i de danske hjem. Du har flere muligheder i forhold til montering af Varde Aura 2, da den både kan top eller bagud monteres. Det giver lidt nogle flere muligheder i forhold til, hvor du gerne vil placere din brændeovn i rummet. Du skal desuden huske at være opmærksom på bygningsreglementet inden installation. Det skal din montør nok sørge for, men hvis du selv skal montere din brændeovn er det vigtigt, at du er opmærksom på netop bygningsreglementet. Varde Aura 2 er en miljøvenlig brændeovn, som har mange fordele.

Varde Aura 2 har også tempererede håndtag, så du altid vil kunne tage fat i håndtagene uden, at skulle være bekymret for om de er for varme. Der er også et opbevaringsrum under brændkammeret i Varde Aura 2. Så har du altid plads til ekstra træ til selv de koldeste vinterdage. Du kan læse meget mere om denne model på linket lige herover.

Specifikationer

 • Optimal rumstørrelse på 30-105 m2
 • Tempererede håndtag
 • Top eller bagudmontering
 • Opbevaringsrum under brændkammer

Varde Vision 1 brændeovn

 

Varde Vision 1 minder på mange måder om ovenstående brændeovn. Og så er der alligevel flere steder, hvor vi synes denne model skiller sig ud. For det første er dette en lidt dyrere model, men du får til gengæld også mange ting for dine penge. Varde Vision 1 er nemlig en brændeovn der er optimal til dig, som har et lidt større hus. Det anbefales nemlig at du køber Varde Vision 1, hvis den skal placeres i et rum med en størrelse på 45-120 m2. Desuden synes vi også at Varde Vision 1 er en af de brændeovne, som har det allerbedste look. Varde Vision 1 er en meget enkel brændeovn, som vil passe ind i langt de fleste hjem.

Du har også mange muligheder i forhold til, hvordan den skal placeres. Varde Vision 1 har nemlig også top og bagudmontering. Det betyder at du selv kan bestemme, hvor røret til skorstenen skal placeres og netop dette giver flere muligheder ift. hvor den kan placeres. Varde Vision 1 er generelt bare en meget miljøvenlig brændeovn. Varde Vision 1 har en unik airbox-teknologi. Denne airbox-teknologi, som kun kan findes i Varde Vision 1, er en teknologi der trækker kold luft ind udefra. Mange nyere huse er meget lufttætte og derfor kan det være en fordel med denne brændeovn, hvis du har et nyere hus da det giver en bedre og mere miljøvenlig forbrænding.

Hvis du vil læse mere om Varde Vision 1, så skal du bare gå ind på linket lige herover. Så kan du se prisen på Varde Vision 1 og flere billeder af modellen.

Specifikationer

 • Optimal rumstørrelse på 45-120 m2
 • Ekstra stort brændkammer
 • Stor rude med rudeskyl funktion
 • Top eller bagudmontering

Dragon el-pejs

Den sidste brændeovn vi har med i vores brændeovn test er denne Dragon el-pejs.
Denne brændeovn er den eneste el-pejs vi har med i vores test. Der er flere fordele ved at vælge denne el-pejs fremfor en almindelig brændeovn. Det er naturligvis ikke sikkert du vil have en el-pejs, i så fald skal du se på ovenstående tre modeller fra Varde. Hvis du derimod godt kunne være interesseret i en el-pejs med et retro look, så er Dragon el-pejs helt klart et godt bud. Dragon el-pejs er nem at installere og er optimal til en rumstørrelse på op til 50 m2. Selvom dette bare er en el-pejs, så kan den faktisk godt give en rigtig god varme fra sig. Dragon el-pejs har 2 låger, som du passende kan åbne eller lukke, alt afhængigt af hvor meget varme du vil have ud i rummet. Der er faktisk mange fordele ved at købe en el-pejs fremfor en traditionel brændeovn. En el-pejs er nemlig yderst nem at montere og er i bund og grund bare klar til brug med det samme. En el-pejs kræver heller ikke noget brænde og er derfor både sodfri såvel som røgfri. Du kan læse meget mere om Dragon el-pejs hos forhandleren, som er Wupti.com herover.

Specifikationer

 • El-pejs
 • Rumstørrelse på op til 50 m2
 • Retro design

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Gode råd til valg af brændeovn

Du kan finde alle de bedste råd til når du skal vælge den brændeovn du vil købe lige herunder. Nedenstående parametre er de ting vi har testet de forskellige modeller ud fra.
Vi har blandt andet kigget på parametre såsom pris, udseende og om det er en svanemærket brændeovn. Dette er de vigtigste ting du skal kigge efter, når du skal købe en ny brændeovn. Du kan læse meget mere om de forskellige råd, som vi har samlet til dig herunder.

Vælg efter behov – Der er rigtig mange forskellige varianter og modeller at vælge imellem, når der skal købes en ny brændeovn. Det kan godt besværliggøre processen, at der er så mange forskellige at vælge imellem. På trods af at en brændeovn er noget man tror ikke mange har længere, så bliver der stadig solgt rigtig mange brændeovne herhjemme i Danmark. Derfor skal du vælge en brændeovn der passer til netop de behov du har og det budget du har. Så kan du nemmere finde en brændeovn, som du bliver glad for.

Svanemærket brændeovn – I dag er det muligt at købe en svanemærket brændeovn. Flere og flere brændeovne bliver svanemærkede og vi kan da også kun anbefale dig til, at vælge en brændeovn der er svanemærket. Det vil både du og miljøet have langt bedre af.
En svanemærket brændeovn udleder nemlig langt færre skadelige partikler end en normal brændeovn ville gøre. En svanemærket brændeovn er ofte dyrere at investere i, men er på sigt en billigere brændeovn i drift.

Pris – Prisen er for rigtig mange det afgørende parameter, når man skal gøre op med sig selv om, hvad det er for en brændeovn man skal købe. Det er ikke alle der bare kan købe det bedste og dyreste og derfor skal man også gå på kompromis engang imellem. Det er heller ikke altid ensbetydende med, at det er den dyreste brændeovn som er den bedste. Derfor bør du lave et budget over, hvor mange penge du vil bruge på en ny brændeovn. Det vil gøre det hele meget lettere for dig selv, når du skal ud og købe en brændeovn.

Udseende – Noget der er rigtig vigtigt for rigtig mange er også udseendet af den brændeovn, som man vælger at købe. For mange er det endda udseendet der er det afgørende for, hvad det bliver for en model man vælger. Derfor skal du også finde frem til, hvad det er for en slags brændeovn der passer ind til den eksisterende stil du har hjemme hos dig. I langt de fleste tilfælde er en brændeovn dog meget enkelt og i et sort design. Og netop dette udseende er ét der passer ind hos de fleste.

Guide til optænding af din brændeovn

Vi har fået lavet en guide til dig herunder, hvor du kan se en video om, hvordan du på bedst mulige vis klarer optænding af din brændeovn. Det er faktisk ikke så svært og slet ikke efter du har set vores videoguide til optænding af din brændeovn. Rigtig god fornøjelse.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=xMYk4Za7Glk”]

Hvor kan jeg købe brændeovn?

Det er ikke alle steder man kan købe en brændeovn. Normalt vil vi anbefale dig til, at købe en brændeovn hos en specialiseret forhandler. Det er dog ikke altid det smarteste, hvis du vil have en god pris på den brændeovn du vil købe. Det er nemlig oftest meget dyrere at købe en brændeovn hos en specialiseret forhandlere indenfor brændeovne. Derfor har vi i stedet testet brændeovne hos netbutikker, hvor du kan købe en brændeovn til virkelig gode priser. Se de forhandlere vi anbefaler dig til, at købe brændeovn hos lige herunder.

Wupti.com – Hvis du skal ud og købe en brændeovn, så kan vi klart anbefale dig til at tage et kig hos Wupti.com. Man tror ikke at Wupti.com er en shop der forhandler brændeovne, men du kan købe langt det meste hos Wupti.com. Du finder et ret stort udvalg af forskellige brændeovne hos Wupti.com fra forskellige mærker.
Vi vil anbefale dig til at handle hos Wupti, hvis du vil spare penge på den brændeovn du skal købe. Det er nemlig meget billigere at købe en brændeovn hos Wupti.com i stedet for hos en specialiseret forhandler. Udover de brændeovne vi har med i vores brændeovn test lige herover, så kan du se hele udvalget af brændeovne hos Wupti.com på ovenstående link.

Vi håber du vil følge vores råd herover, når du skal ud og købe en ny brændeovn. Hvis du vil være sikker på, at du køber en brændeovn af høj kvalitet til en god pris, så skal du vælge en af de modeller vi har med i vores brændeovn test. Vi har nøje udvalgt de forskellige brændeovne, som vi har taget med i vores brændeovn test lige her. Hvis du har nogle spørgsmål til vores brændeovn test, eller nogle af de produkter vi har haft med i vores test, så skal du naturligvis være mere end velkommen til at kontakte os.

Disse produkter i artiklen er ikke testet af TestAfdelingen.dk. De er samlet fra diverse tests fra nettet, hvor produkterne er fundet.