Bliv klogere på køleskabskøbet

Når det kommer til hårde hvidevarer, er køleskabet en af familiens bedste venner, da det kan siges at optage en uundværlig plads hjemmet. Køleskabet sørger som bekendt grundlæggende for, at maden holder sig frisk, men det kan imidlertid være en udfordring at finde det rette, da der eksisterer et massivt marked for køleskabe, og ofte ved man ikke, hvad man skal kigge efter. Her kan denne lille guide forhåbentlig være dig behjælpelig og give dig det nødvendige overblik i forbindelse med købet.

 

Vigtige overvejelser

Som med så meget andet sætter budgettet en grænse for investeringen, og hvis det ikke er så stort, kan du sagtens erhverve dig et køleskab for få tusinde kroner. Faren herved er dog, at køleskabets energimærke højst sandsynligt vil ligge i den tunge ende, hvilket betyder flere udgifter på energiforbruget på sigt. Du bør derfor altid være opmærksom på køleskabets energimærkning, hvilket også er til gavn for miljøet. Kapaciteten er et andet væsentligt aspekt, da tilstrækkelig køleskabsplads er en nødvendighed. Jo flere personer I er, jo flere liter skal køleskabet kunne rumme (ca. 100 liter pr. person). Tag også gerne stilling til forhold som støjniveau, andre specifikationer, køkkenindretning osv.

 

Køleskabsvarianter

Markedet er som sagt enormt både hvad angår forskellige producenter og modeller. Da køleskabet er et relativt stort element, har det også betydning for køkkenets visuelle udtryk. Mange vælger derfor at anskaffe sig et køleskab, som kan integreres med resten af køkkenet. Køleskabet kan også være fritstående og placeres mere eller mindre efter ønske. Mange investerer også i et kombineret køle-fryseskab, der selvsagt giver ekstra plads til frostvarer. Her er de såkaldte amerikanerkøleskabe populære, og de kombinerer køl og frys med hver sin låge. Her skal man dog være opmærksom på amerikanerens anseelige pladskrav. Mangler du penge til et nyt køleskab, kan du følge linket her og finde kviklån med hurtig udbetaling.