Autostol Test – Bedst i test

Har du lige fået et barn og skal du derfor købe en ny autostol? Eller er det blot på tide til at få skiftet den gamle autostol ud med en ny? I så fald at du skal købe en ny autostol, så bør du læse vores autostol test, hvor du kan finde frem til den bedste autostol. Endvidere kan du også læse dig frem til, hvad man skal være opmærksom på når det er man skal købe en autostol. Det kan nemlig være potentielt farligt ikke at investere i en ordentlig autostol til dit barn eller din baby. Det er bl.a. vigtigt at dit barns vægt og alder passer med det der er angivet som anbefalet til den autostol du har eller vil købe. Hvis ikke disse to ting passer sammen, så kan det have fatale konsekvenser, hvis det utænkelige skulle ske og du kørte galt med dit barn. Det er blandt andet også vigtigt at kigge efter en autostol der har ISOFIX og det er også en fordel at købe en autostol med en 5-punktssele. Derudover bør du også kigge efter en autostol der er godkendt efter ECE R44/04, som er en indikation af at sikkerheden er i top på en autostol.

I vores autostol test har vi testet flere forskellige modeller fra mange mærker. Nogle af de mærker vi har testet er Römer, Eichhorn, Welldon, Recaro og Ferrari. Alle disse mærker er nogle af de bedste du kan købe indenfor autostole og er derfor anerkendte mærker. Derfor har vi kun testet det bedste af det bedste, da du ikke skal gå på kompromis med sikkerheden til dit barn eller din baby. Det er langt bedre, hvis du bruger lidt flere penge på en autostol der er af ordentlig kvalitet frem for at spare lidt penge på dit barns sikkerhed. I alt har vi testet 6 forskellige autostole og du kan læse om alle de forskellige modeller herunder i vores test. Rigtig god læselyst med vores autostol test – vi håber du finder den helt rigtige autostol, som er den bedste for dit barn.

Römer Kidfix SL Sict Cosmos Autostol

[afp id=”104″]

Vi har valgt at det skulle være Römer Kidfix SL Sict Cosmos der skulle løbe med titlen, som testvinderen af vores autostol. Alle autostole vi har med i vores autostol test har været særdeles gode i test, men denne model har skilt sig ud på flere punkter. Sikkerhed er det absolut vigtigste når du køber en autostol, og her bør du ikke gå lige så meget op i udseende, som hvis du skulle købe en ny sofa eksempelvis. Römer Kidfix SL Sict Cosmos er den bedste og mest sikre autostol du kan få til dit barn, hvis han/hun er i alderen 4-12 år og har en vægt på mellem 15-36 kg.

Römer Kidfix SL Sict Cosmos er ECE godkendt og har også vundet flere andre tests på internettet bl.a. fra Testmagasinet TÆNK og i TV2’s test af autostole.
Så hvis du vil være sikker på at du køber en god autostol skal du købe Römer Kidfix SL Sict Cosmos. Römer Kidfix SL Sict Cosmos koster 1.399 kroner, hvis du køber den hos Wupti.com, som er det sted vi har fundet den til den bedste pris.

Om produktet:

Med Römer Kidfix SL Sict Cosmos får dit barn den bedste komfort, uanset om i skal på en længere tur eller det blot er en kort tur. Römer Kidfix SL Sict Cosmos er ikke den letteste autostol, at montere men så snart du har gjort det så er det den mest behagelige og sikre autostol for dit barn. Noget unikt for denne autostol er sidekollision teknologien, som sikrer at såfremt det utænkelige skulle ske og en bil skulle køre ind i siden på jeres bil, så har dit barn optimal sikring. På trods af at dette er en autostol til børn på 4-12 år, behøver du ikke gå på kompromis med pladsen til de andre passagerer. Så uanset om du har denne autostol i midten i din bil eller på en plads i siden af bilen, så optager den ikke noget plads fra nogle af de andre sæder. Alt i alt er dette en særdeles anbefalelsesværdig autostol, hvis du vil have den absolut bedste autostol.

Produktdetaljer:

 • Testvinder
 • Vejl. alder: 4-12 år el. barnets vægt på 15-36 kg
 • ISOFIX

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Eichhorn Pro isofix SP autostol

[afp id=”105″]

Eichhorn Pro Isofix SP er godkendt til at være i 1-2-3 gruppen inden for autostole. Hvis du har et barn i alderen 9 mdr til 12 år eller som ikke vejer mere end 36 kg, så er Eichhorn Pro Isofix SP et godt bud på en god og sikker autostol. Eichhorn Pro Isofix SP er en autostol, som du kan montere med isofix, som er den internationale standard for, hvordan en autostol skal monteres.

Eichhorn Pro Isofix SP er designet så dit barn vender fremadrettet og har desuden også rygstøtte, så dit barn hele tiden sidder korrekt i autostolen, uanset om det er en lang eller kort tur i skal køre. Eichhorn Pro Isofix SP er en autostol der er let at rengøre, da du let kan tage betrækket af og vaske det i din vaskemaskine. Det kan være en stor fordel, at du kan vaske autostolen såfremt den bliver beskidt eller den får pletter på sig.

Om produktet:

Eichhorn Pro Isofix SP har en 5-punktssele, hvorfor du kan være sikker på optimal sikkerhed for dit barn. Noget af det smarte ved denne autostol er, at der er ekstra støtte i til de helt små børn. Så kan du altid tage støtten ud i takt med, at dit barn bliver ældre og højere. Eichhorn Pro Isofix SP er ECE godkendt og skal monteres med isofix. Eichhorn Pro Isofix SP er derfor naturligvis godkendt efter alle standarder, som det er lovpligtigt.

Produktdetaljer:

 • Vejl. alder: 9 mdr til 12 år
 • Max belastning på 36 kg
 • Godkendt efter ECE R44/04
 • Vaskbar ved 30 grader
 • ISOFIX

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Römer Primo autostol (Til baby under 1 år)

[afp id=”106″]

Det første år af dit barns levetid er det vigtigt, at du har en separat autostol der er egnet til netop denne alder. Når dit barn er under 1 år gammel så er det vigtigt, at man har en mindre autostol så din baby er helt fastspændt. Römer Primo er nemlig egnet til babyer fra 0 år og op til 1 år eller, hvis de har en vægt på 0-13 kg. 

Du kan ikke kun bruge Römer Primo som autostol. Du kan ligeledes også bruge den som en liggestol som du kan transportere og opbevare din baby i, hvis du eksempelvis skal til familiefødselsdag eller lignende arrangementer. Der er en rigtig god komfort i Römer Primo med sin indbyggede støttepuder, som sikrer optimal støtte til din baby hele tiden.

Om produktet:

Når din baby ikke er mere end 1 år gammel så skal autostolen som de benytter sig af være bagudvendt, hvorfor den også er bagudvendt på Römer Primo. Römer Primo er en meget sikker autostol der har samtlige ECE godkendelser, hvorfor du kan være sikker på at din baby altid har det godt og sikkert i denne barnestol.

Römer Primo har en et smart og simpelt design med den indbyggede solskærm, så du også kan have din baby med ud og samtidig give optimal solbeskyttelse. Der er desuden også en 3-punkts sele til Römer Primo. Så hvis du vil have den absolut bedste autostol til din baby, hvis han/hun er under 1 år gammel, så skal du købe Römer Primo.

Produktdetaljer:

 • Vejl. alder: 0-1 år el. 0-13 kg
 • Egnet til helt små babyer
 • Bagudvendt
 • ISOFIX

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″]Welldon Royal ISOFIX

[afp id=”107″]

Hvis du har et barn i alderen 1-4 år eller som vejer omkring 9-18 kg, så skal du uden tvivl vælge Welldon Royal ISOFIX som autostol til dit barn. Det er vigtigt at man vælge en autostol, som passer perfekt til dit barn både aldersmæssigt, vægtmæssigt og højdemæssigt. Derfor skal du kigge på anvisningerne af de forskellige autostole, som vi også har med her i vores test. Og hvis du har et barn i alderen 1-4 år, som er den aldersgruppe Welldon Royal ISOFIX egner sig til, så skal du købe denne model.

Om produktet:

Der er mange fordele ved Welldon Royal ISOFIX både sikkerhedsmæssigt såvel som komfort. Det er vigtigt at komforten er god i en autostol og i Welldon Royal ISOFIX er komforten i top både, hvis du skal køre en længere tur eller en korte tur med dit barn. Der er blandt andet memory foam i Welldon Royal ISOFIX, som er noget af det der gør at der er ekstra høj komfort i denne autostol. Der er også 5-punktssele i Welldon Royal ISOFIX og du kan hurtigt og let montere denne autostol med ISOFIX, som er den internationale standard indenfor montering af autostole. Den er desuden også fremadvendt, hvilket er det sikreste for dit barn.

Produktdetaljer:

 • Vejl. alder: 1-4 år el. 9-18 kg
 • Memory foam for god komfort
 • 5-punktsele
 • Fremadvendt autostol
 • ISOFIX

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Ferrari I-max autostol

[afp id=”108″]

Er du Ferrari fan og skal dit barn også være det? Eller vil du bare gerne have en billig, men god og sikker autostol? Så skal du vælge denne Ferrari I-max autostol. Ferrari I-max er en af de sikreste autostole man kan få på markedet, og den er ligeledes også prissat ret lavt, så alle har råd til denne autostol. Selvom det er en billig autostol, så skal du ikke være i tvivl om at det er en sikker autostol. Ferrari I-max er egnet til børn i alderen 9 mdr til 12 år eller, hvis man vejer mellem 9-36 kg. Derfor kan du bruge denne autostol i mange år og behøver ikke købe flere forskellige autostole i takt med, at dit barn bliver større. Mange autostole går nemlig fra alderen 9 mdr til 4 år og fra 4 år og op til 12 år, men ikke Ferrari I-max.

Om produktet:

Ferrari I-max er naturligvis også ECE R44.04 godkendt, hvilket er den bedste sikkerhedsgodkendelse man kan få. Ferrari I-max har også ekstra sidebeskyttelse. Den eneste ulempe ved Ferrari I-max er, at den har en 3-punkts sele og ikke en 5-punktssele. Det er lige det sikrere med en 5-punktssele, men på trods af det kan du sagtens købe Ferrari I-max og være sikker på, at dit barn er godt fastspændt. Ferrari I-max koster 899 kroner og det billigste sted vi har fundet denne autostol er hos Wupti.com.

Produktdetaljer:

 • Vejl. alder: 9 mdr til 12 år el. 9-36 kg
 • ECE R44.04 godkendt
 • Ekstra sidebeskyttelse
 • 3-punktsele
 • ISOFIX

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”0″] 

Faktorer vi har testet i vores autostol test

Hvis ikke du har købt en autostol før, så kan det være svært at vide, hvad det er for nogle faktorer man skal kigge efter. I vores autostol test har vi blandt andet testet de forskellige modeller ud fra parametre som komfort, montering af autostol, rengøring af autostol, godkendelser og prisen samt design. Det er ligeledes også faktorer som disse, der bør være afgørende for, hvad det er for en autostol du vælger at købe. Du kan læse meget mere om de forskellige faktorer, som vi har kigget på i vores test og som du også bør kigge efter når du skal købe autostol herunder.

Komfort for dit barn – Noget af det vigtigste ved en barnestol er komforten for dit barn. Uanset om i kører mange lange ture i bilen eller kun korte ture, så er det noget der på sigt vil skade dit barns ryg, hvis ikke han/hun sidder ordentligt. Lige netop af denne grund er det også specielt vigtigt, at have en autostol der passer med den alder og vægt, som det er angivet af mærket på den model af autostol du vælger at købe. Alle steder hvor du kan købe en autostol, såvel som her i vores autostol test, kan du se den anbefalede alder og vægt som passer til.

Montering af autostol – Det kan være i har flere biler hjemme ved jer, og derfor skal skifte autostolen frem og tilbage fra tid til anden, afhængigt af hvilken bil dit barn skal køre med.
Derfor bør du også kigge efter en autostol, som er let at montere og tage ud af bilen igen.
Det er naturligvis ikke fordi dette er et afgørende parameter for, hvilken autostol du vælger, men det vil blive meget lettere for dig, hvis du køber en autostol der er let at montere i bilen.

Rengøring af autostol – På sigt kan en autostol blive yderst beskidt, hvis du har et spædbarn eller en baby siddende heri. Det er ikke fordi børn tænker så meget over, hvorvidt en autostol skal rengøres eller ej. Derfor er det også vigtigt at du finder en autostol, hvor det er muligt at vaske den i en vaskemaskine. Det vil gøre det meget lettere for dig, såfremt der kommer skidt eller pletter på den autostol du har købt.

ECE Godkendelse – Der findes flere forskellige typer af ECE godkendelser. Indenfor autostole findes der både ECE 44-03 og ECE 44-04. ECE godkendelser er en anmærkning, som autostole SKAL godkendes af, hvis det skal være lovligt at bruge disse. Derfor er det lovpligtigt for de forskellige autostol mærker, at være ECE godkendt da der er meget lovgivning indenfor netop autostole.

Pris på autostol – Der er stor forskel på priser på en autostol og du kan både købe noget til omkring 500 kroner eller give det 4 dobbelte for en autostol. Der er til gengæld bare stor forskel på, hvad det er for en slags autostol du får for pengene. Når det kommer til dit barns sikkerhed må du ikke gå på kompromis og derfor vil vi hellere anbefale dig til, at bruge 500 kroner mere for en bedre autostol. Hvis du vælger at købe en af de autostole vi har med i vores test, kan du dog være sikker på at det er en autostol af høj kvalitet.

Vi anbefaler disse autostol mærker

Der er mange forskellige autostol mærker på markedet og derfor kan det godt være uoverskueligt, at tage stilling til de mærker man bør vælge og de mærker man bør holde sig fra. Netop af denne grund har vi lavet denne miniguide til dig, så du kan se de bedste mærker indenfor autostole. Når du skal købe en ny autostol kan du trygt vælge nogle af de mærker, som vi har med i vores autostol test lige herover. Derudover kan vi også sagtens stå inde for nedenstående mærker, hvoraf nogle af dem er nogle vi allerede har med i vores test.

 • Römer
 • Welldon
 • Ferrari
 • Eichhorn
 • Recaro
 • Osann
 • Nania
 • Maxi Cosi

Autostol lovgivning

Der er ikke mange der er klar over det, men der er forskellige lovgivninger inden for håndtering og placering af autostole i biler og for børn. Hvis du har et barn eller en baby der sidder i autostol, er det derfor vigtigt at du sidder dig ind i disse forskellige regler og lovgivningsmæssige faktorer, da du ellers kan risikere en bøde fra politiet, hvis du bliver stoppet og din autostol eksempelvis er monteret forkert. Læs derfor mere om alt den lovgivning og de regler der er på området for autostole herunder.

 • Er dit barn under 15 år gammel eller har du bare et barn med i bilen som er under 15 – så er det dit ansvar at det er fastspændt med en sikkerhedssele.
 • Man skal anvende en bagudvendt autostol til børn under 4 år.
 • Det er lovpligtigt for børn der er under 135 cm høj, at anvende en selepude.
 • Desuden anbefaler vi også at du placerer dit barn på bagsædet, hvis de sidder i autostol. Det er farligere med en airbag, hvis man sidder i autostol på forsædet.
 • Der er risiko for at du får en bøde hvis ikke du følger ovenstående regler.

Autostol forhandlere

Der er mange der forhandler autostole både i fysiske butikker, såvel som på nettet. Derfor kan det også være svært, at tage stilling til hvor man skal købe den bedste autostol henne til sit barn eller sin baby. For det er ikke alle steder man får den samme gode kvalitet, og de gode mærker når man køber en autostol. Derfor kan du se herunder på vores liste, hvad det er for nogle forhandlere vi anbefaler når der skal købes autostol. Det er heller ikke ligemeget om du køber din autostol på nettet eller om du køber den i en fysisk butik. Der er en væsentlig forskel prismæssigt, og derfor har vi også kun testet autostole fra de netbutikker du kan se lige herunder.

Wupti.com – De fleste danskere kender Wupti.com og ved også at det er muligt at købe det meste i deres webshop. Wupti.com har også et rigtig godt udvalg af forskellige autostole fra mærker som bl.a. Römer, Ferrari, Eichhorn og Recaro. Dette er altså nogle af de bedste mærker indenfor autostole, hvorfor vi også anbefaler netop disse mærker i ovenstående autostol test. Der er mange fordele ved at handle på Wupti.com, hvoraf deres lave priser er en af de hovedsagelige. Derudover så har de også meget hurtig leveringstid og bestiller du noget i dag plejer det, at være der allerede dagen efter. Besøg derfor Wupti.com når du skal købe en ny autostol.

Pixiezoo.dk – Pixiezoo.dk er en af de bedste webshops med alt til børn og babyer. Så uanset hvad du skal bruge til din baby eller dit barn, om så det er en ny autostol eller en rygbærer til din baby, så kan det købes på Pixiezoo.dk. Derfor har Pixiezoo.dk også et stort udvalg af de helt rigtige produkter og mærker som kan købes på deres webshop. Hos Pixiezoo.dk kan du blandt andet købe autostole fra mærker som Recaro, Cybex og Concord der er særdeles anerkendte mærker netop inden for autostole til børn i alderen fra 0-12 år. Derfor vil vi anbefale dig til at tage et kig på Pixiezoo.dk når du skal købe en ny autostol.

Hvis du følger vores anbefalinger og vælger at købe en af ovenstående autostole, så vil du med sikkerhed finde en autostol der er af høj kvalitet, som du kan bruge til ikke kun dit ene barn men også, hvis du får flere børn da ovenstående autostole kan holde i mange år.
Flere af de autostole vi har med i vores test har også udvidet garanti.
Vi håber du kunne bruge vores autostol test til noget og at du finder den rigtige autostol, som passer til din baby eller dit barn. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye autostol.

Relaterede tests:

Der er ingen relaterede tests til vores autostol test.

Kilder:

FDM – Guide til valg af autostol

Dr.dk – Sådan vælger du autostol til dit barn

Lav en kommentar